Tytär muistelee edesmennyttä näyttelijää Aapo Vilhusta: "Halusi viimeiseen asti tehdä kaikki asiat hyvin ja oikein"

Muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvista tunnettu näyttelijä Aapo Vilhunen on menehtynyt 87-vuotiaana.

Näyttelijä Aapo Vilhunen menehtyi keskiviikkona 30. elokuuta. Hän oli kuollessaan 87-vuotias. Kuolinuutisen MTV Uutisille vahvisti näyttelijän leski Irja Vilhunen, joka kertoi puolisonsa sairastaneen pitkään. 

– Hän oli monta kuukautta sairaalassa, Vilhunen kertoo.  

VIlhusen tytär Kirsi Tuomisto kertoo MTV Uutisille muistavansa isänsä ennen kaikkea sinnikkäänä ihmisenä. 

– Hänen suurin mottonsa oli aina, että periksi ei anneta, ennen kuin virsu lipsuu. Se on semmoinen, mitä on läpi elämän kuullut hänestä, että hän ei ollut henkilö, joka luovutti helpolla. Halusi viimeiseen asti tehdä kaikki asiat hyvin ja oikein, Tuomisto kertoo.  

– Ei ole semmoista vaihtoehtoa, että nyt luovutetaan. Ja vähän tämä loppukin oli semmoinen, tuntuu, että hän ei luovuta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijäurallaan Vilhunen työskenteli muun muassa Suomen Kansallisteatterissa sekä useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Vilhunen oli mukana muun muassa elokuvissa Jäniksen vuosi sekä Simpauttaja. Lisäksi hän näytteli poliisia viidessä Uuno Turhapuro -elokuvassa.

Näyttelijä antoi myös äänensä Vili Vilperi -piirretyn Herra Vompatille sekä useille Kaukometsän pakolaiset -sarjan hahmoille. Hänet nähtiin lisäksi muun muassa televisiosarjoissa Salatut elämät sekä Kotikatu.

Vilhusen viimeiseksi esiintymiseksi jäi sivuosa televisiosarjassa Kaikki synnit vuonna 2022.

Aapo Vilhusen kuolemasta uutisoi ensimmäiseksi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat