Mainos

Tytär kuvaili Kotkan poikkeuksellisesta paloittelusurmasta syytettyä isäänsä: "Tiesimme, että isä tulee tekemään jonkun ison rikoksen"

4:49
Kotkan paloittelusurmaa ryhdyttiin puimaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Kotkan poikkeuksellisia piirteitä sisältävästä henkirikoksesta syytettyä miestä kuvailtiin poliisikuulusteluissa muun muassa rikolliseksi, väkivaltaiseksi ja mustasukkaiseksi. Esitutkintapöytäkirjan julkisissa osissa kovimman kritiikin miestä kohtaan esittää tämän oma tytär.

Kotkan henkirikosta alettiin puida Kymenlaakson käräjäoikeudessa maanantaina. Syyttäjä vaatii 43-vuotiaalle irakilaismiehelle rangaistusta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Syytteiden mukaan mies hakkasi ja potki 35-vuotiaan tuttavansa hengiltä asunnossaan viime elokuussa ja käsitteli väkivallan jälkeen miehen ruumista poikkeuksellisin tavoin, muun muassa paloittelemalla ja miehen luita puhdistamalla. Ruumiin jäänteitä mies kätki asuntoonsa.

Mies on kiistänyt aiheuttaneensa tuttavan kuoleman, mutta myöntänyt paloitelleensa tämän ruumiin. Käytöstään mies selitti poliiseille kuulusteluissa sillä, että hän oli kuolemantapauksen jälkeen mennyt sokkiin.

Tapauksen esitutkinnan aikana poliisi kuuli myös useampia todistajia ja tiedusteli näiltä muun muassa rikoksesta epäillyn miehen luonteesta ja taustoista.

Kuulustelukertomukset ovat osa Keskusrikospoliisin esitutkintapöytäkirjaa, joka tuli julkiseksi oikeudenkäynnin alettua. Osia pöytäkirjasta on salattu, joten kaikista kuulusteluissa puhutuista asioista ei pöytäkirjan perusteella saa täyttä kuvaa.

Etenkin henkirikoksesta epäillyn tyttären kuulustelukertomuksesta käy kuitenkin ilmi, että mies ei ollut ainakaan perhepiirissään kovin pidetty.

Poliiseille tytär kuvaili miestä muun muassa rikolliseksi, väkivaltaiseksi ja mustasukkaiseksi.

– Tiesimme, että isä tulee tekemään jonkun ison rikoksen, tytär sanoi kuulustelupöytäkirjan mukaan.

"Pahoja piirteitä"

Tyttären mukaan miehessä on ”paljon pahoja piirteitä”. Hyviä piirteitä hän ei isästään löytänyt.

– Ei ole, isä osaa esittää hyviä piirteitä, mutta se ei ole oikeasti kun [kuka] hän on.

Miehen vaimo puolestaan kertoi poliiseille, ettei mies sallinut hänen puhuvan muille miehille, eikä sallinut hänelle edes naisystäviä.

Erityisesti vaimon kuulusteluista suuren osan poliisi on katsonut salassa pidettäväksi.

"Hän ei kunnioittanut ketään"

Poliisi kuulusteli esitutkinnassa myös miestä, joka oli tutustunut rikoksista epäiltyyn mieheen joitain vuosia sitten erään kurssin yhteydessä. Mies kuvaili tuttavaansa äkkipikaiseksi.

– * (Epäilty) hermostuu nopeasti, pinna palaa nopeasti. * Oli ongelmia muidenkin opiskelijoiden kanssa. Pienistäkin asioista hänen pinna palaa. * Voi sitten huutaa ja sen jälkeen on hiljaa, mies kertoi poliiseille.

– Hän ei kunnioittanut ketään, hän myös totesi.

"Paholainen ihmisen kehossa"

Mies ei ollut koskaan nähnyt epäillyn käyttäneen väkivaltaa. Silti hän uskoi, että jos ”asia menisi tarpeeksi pitkälle”, tämä olisi siihen valmis. Nyt käsittelyssä olevaa rikosepäilyä mies piti uskomattomana.

– Jos ymmärsin oikein mitä on tapahtunut * (uhrille), tämän tekijä ei voi olla ihminen vaan hänen täytyy olla paholainen, jolla on ihmisen keho.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja