Kotkan henkirikoksesta epäillyn miehen erikoinen kertomus: En tappanut uhria, mutta paloittelin hänet pieniin kappaleisiin, piilotin luut keittiööni ja heitin loput järveen

0:55

Kotkan poikkeuksellisia piirteitä sisältävästä henkirikoksesta epäilty irakilaismies kätki tuttavansa luita asuntonsa keittiöön. Poliisin esitutkintamateriaaliin kuuluvat karut kuvat paljastavat, että ihmisjäänteitä löydettiin muun muassa pakastimesta. Kuvia voi katsoa ylläolevalta videolta.

43-vuotiasta irakilaismiestä syytetään taposta ja hautarauhan rikkomisesta Kymenlaakson käräjäoikeudessa eilen alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Syytteiden mukaan mies hakkasi ja potki 35-vuotiaan tuttavansa hengiltä asunnossaan 26. päivä elokuuta 2018, ja sen jälkeen käsitteli miehen ruumista eri tavoin, muun muassa paloittelemalla. Ruumiin käsittelyssä hän käytti ainakin keittiöveistä ja käsisahaa.

Naapurien mukaan miesten kamppailusta lähti kova mekkala, joka kantautui selvästi seinien läpi.

"Sitten hänen kätensä valahtivat"

Irakilaismies on myöntänyt riidelleensä uhrin kanssa, mutta kiistänyt tappaneensa tämän. Hänen mukaansa mies kuoli yllättäen, kun kaksikko oli ollut kiinni toistensa rinnuksissa.

– * (Uhri) veti minun t-paitani kauluksesta. Sitten yllättäen hänen otteensa irtosi minun paidan kauluksestani ja sen jälkeen hänen kätensä valahtivat alas ja hän romahti lattialle. Olimme siis pitäneet kiinni toistemme t-paidan kauluksista koko ajan, mies kertoi kuulusteluissa poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan.

Mies ei ollut kuitenkaan tämän jälkeen hälyttänyt paikalle apua.

Poliisille hän kertoi syyksi sen, että hän oli mennyt tilanteessa sokkiin. Samasta syystä mies oli kertomansa mukaan ryhtynyt paloittelemaan ruumista.

Kertomansa mukaan hänen tarkoituksenaan oli alun perin ollut hävittää ruumis kokonaisena. Hän oli kuitenkin todennut kokonaisen ruumiin siirtelyn vaivalloiseksi ja päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun.

Kloriittia ja mustapippuria

Kuulusteluissa mies avasi työnsä karmeita yksityiskohtia. Hän kertoi katkaisseensa uhrin vartalon ensin keskeltä kahteen osaan ja leikelleen tämän jälkeen irti kädet ja jalat sekä jatkaneen ruumiin paloittelua yhä pienempiin osiin.

Tämän jälkeen mies oli erotellut luista lihoja ja käsitellyt jäänteitä muun muassa kloriitilla. Mies kertoi myös yrittäneensä peittää luiden hajua muun muassa laittamalla niihin mustapippuria.

Luita mies oli pakannut muun muassa muoviin sekä muovisiin kanistereihin ja kätkenyt esimerkiksi keittiönsä sokkeliin ja pakastimeen.

Kertomansa mukaan mies ei paloitellut uhrin kädetöntä yläruumista, vaan hävitti sen kokonaisena järveen. Poliisi kuitenkin arvioi esitutkintapöytäkirjassa, että kertomusta on syytä epäillä, sillä miehen asunnosta löydettiin lukuisia palasia uhrin kylkiluista.

Kaikkiaan luita löytyi asunnosta 47. Muita ruumiinosia ei poliisitutkinnan aikana löydetty, vaikka poliisi suoritti muiden viranomaisten avustuksella etsintöjä myös henkirikoksesta epäillyn miehen osoittamalla paikalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja