Kotkalaisen taloyhtiön asukkaat ajattelivat, että naapurissa remontoidaan – sitten paljastui karmea totuus: jalkalistojen sijaan asunnossa sahattiin ihmisen luita

4:49
Kotkan paloittelusurma käräjillä.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on puitu tänään Kotkan henkirikosta, johon liittyy poikkeuksellisia piirteitä. Taposta ja hautarauhan rikkomisesta syytettynä on 43-vuotias irakilaismies, joka syyttäjän mukaan potki ja hakkasi 35-vuotiaan tuttavansa kuoliaaksi ja sen jälkeen käsitteli ruumista eri tavoin, muun muassa paloittelemalla. 

Verityö tapahtui irakilaismiehen asunnossa Kotkan Haltijantie 8:ssa viime elokuun 26. päivä. Tapauksen esitutkintapöytäkirjan perusteella naapurit panivat tuolloin merkille, että asunnosta kuului kovaa mekastusta.

Erään naapurin mukaan äänet olivat selvästi tappelun ääniä. Hänen mukaansa asunnosta kuului myös kuolonkorinaa.

– Se kuulosti siltä, että joku tekee kuolemaa. En osaa tai pysty päästämään sellaista ääntä. Kuulosti, että joku yrittää hengittää kovaa mutta ei pysty ja kuuluu jotain outoa ääntä.

Myös toinen henkilö kuvaili ääniä samansuuntaisesti. Mekkalan jälkeen asunnosta ei hänen mukaansa kuulunut enää riitelyn ääniä.

– Sitten kun nämä syvät henkäykset loppuivat, sieltä ei kuulunut enää puhetta, vaan askelia. Tämän jälkeen saattoi kuulua vessan vetämistä ja vesihanan ääniä.

Äänten johdosta eräs naapureista oli soittanut hätäkeskukseen, ja poliisikin oli saapunut paikalle. Poliisit eivät tuolloin kuitenkaan menneet asuntoon, sillä kukaan ei tullut avaamaan ovea ja asunto oli hiljainen. 

"Ajattelin, että mielikuvitukseni vain laukkaa"

Molemmat poliisin kuulustelemat henkilöt kertoivat, että tappelua seuraavina päivinä asunnosta alkoi kuulua remontin ääniä.

– Kuului lähinnä siltä, että huonekaluja siirreltäisiin, sitten kuului vasaralla naputtamista ja sahaamista, toinen kertoi esitutkintapöytäkirjan mukaan.

– Mietin sahaamisesta, että ehkä siinä tehtiin listoja koska ei ollut yhtenäisiä pitkiä sahausääniä, vaan lyhyempiä ns. vetoja. Ihan aluksi ajattelin, että siellä tehdään oikeasti remppaa, hän jatkoi.

Jossain vaiheessa henkilö kertoi kuitenkin pohtineensa, oliko kyseessä sittenkin jostain vakavammasta.

– Ajattelin, että ehkä siellä ei silloin 26. elokuuta tapahtunutkaan mitään koska poliisitkin kävivät ja nyt siellä tehdään remonttia. Kuitenkin tämän jälkeen mietin, että mitä jos siellä sahataankin jotain muuta kuin puuta ja kerroin tästä * (kumppanille) joka kauhistui ajatuksesta. Itsekin ajattelin lopulta, että mielikuvitukseni vain laukkaa.

Karmea aavistus osoittautui kuitenkin oikeaksi, sillä noin kaksi kuukautta myöhemmin irakilaismiehen asunnosta löydettiin ruumiin jäänteitä.

47 luuta

Nyt oikeudessa puitavien syytteiden mukaan mies oli käynyt ostamassa mekkalan aiheuttanutta kamppailua seuraavana päivänä sähkökäyttöisen puukkosahan sekä ryhtynyt paloittelemaan tappelun tuoksinassa kuollutta tuttavaansa.

Poliisille mies myönsi sahanneensa uhrin jalat ja kädet irti sekä paloitelleensa osat tämän jälkeen pienemmiksi nivelten kohdilta.

Paloittelun jälkeen ruumiinosia oli kuumennettu hellalla tai uunissa jäänteiden puhdistamiseksi. Miehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli estää luiden haiseminen.

Poliisin arvion mukaan mies teki tarkkaa työtä. Luut oli puhdistettu erittäin huolellisesti ja niin, että luuydin oli saatu irtoamaan.

Miehen asunnosta löydettiin lopulta vain 47 luuta. Niitä oli kätketty pusseihin muun muassa keittiön sokkeliin, uunin alle sekä pakastimeen.

Muut jäänteet ruumiista jäivät kateisiin.  

Irakilaismies kertoi kuulusteluissa hävittäneensä uhrin kädettömän ylävartalon vesistöön. Poliisin arvion mukaan kertomusta on syytä epäillä, sillä miehen asunnosta löydettiin useita kylkiluiden paloja.

Vaikka irakilaismies myönsi paloittelun, hän kielsi aiheuttaneensa uhrin kuoleman. Hänen mukaansa mies oli kuollut yllättäen riidan yhteydessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja