Tyrmäävä tilasto: Cristiano Ronaldo on MM-turnauksen surkeimpia – nyt jopa portugalilaiset äänestivät supertähteään vastaan

3:23
Asiantuntijalta tiukka kanta Cristiano Ronaldon pelaamiseen.

Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali eteni MM-jalkapallossa varmasti 16 parhaan joukkoon. Supertähti ei ole kuitenkaan ollut toistaiseksi parhaimmillaan. Tästä kertoo otteluista tehty tilastointi. Myös Portugalin kansa on kääntämässä selkänsä.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Portugali kohtaa tiistai-iltana neljännesvälierässä Sveitsin. Ronaldo onnistui lohkovaiheessa maalinteossa kertaalleen. Avausottelussa rankkarista. Se on ainoa maali, jossa hän on ollut mukana rakentelussa. 

Myös monet muut tilastot osoittavat, että Ronaldon suoritus on jäänyt piippuun. Tähän mennessä supertähti on luonut vain keskimäärin yhden maalipaikan ottelua kohden, eikä hän ole onnistunut ainoassakaan harhautuksessa. 

Pelaajatilastointeja tarjoavan Sofascoren mukaan Ronaldo on lohkovaiheen huonoimpien pelaajien joukossa. Hän on mukana sivuston luomassa MM-kisojen huonoin 11  -joukkueessa. Kokoonpanossa on pelaajia, jotka ovat pelanneet vähintään 60 prosenttia kaikista lohkovaiheen minuuteista. 

Ronaldon luokitus 6,37 on kymmenenneksi huonoin kaikista mukana olevista pelaajista. Muut huonoimmiksi luokitetut pelaajat tulevat Qatarista, Kanadasta, Costa Ricasta, Australiasta ja Saudi-Arabiasta. 

Huonoin arvosana (6,10) on annettu kahdelle pelaajalle. Kanadan Tajon Buchanan ja Qatarin Meshaal Barsham ovat pohjimmaisena. 

Portugalin kansa kriittinen

Portugalin futishullu kansa tuntuu näkevän Ronaldon tähden laskevana. A Bola -lehti järjesti suoraviivaisen kyselyn, jossa sai ottaa kantaa siihen, tulisiko Ronaldon olla avauksessa, kun Portugali pelaa jatkopaikasta Sveitsiä vastaan. 

Tulos oli selvä. Peräti 70 prosenttia äänestäjistä laittaisi Ronaldon vaihtopenkille ottelun alussa. 

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos puuskahti lukijakyselylle lehdistötilaisuudessa maanantaina. 

– En lue tällaista tietoa. Keskityn joukkueeseeni. Keskitymme harjoitteluun, emmekä mihinkään gallupeihin, Santos totesi.

Santos korosti tekevänsä avausvalintansa aivan kuten tähänkin asti, välittämättä lehtipalstojen soraäänistä. 

– Keskityn otteluun, kuten aina. En ole huolissani siitä, onko tieto oikein vain väärin, päävalmentaja lisäsi. 

Marca uutisoi maanantaina, että Cristiano Ronaldon sopimus saudiarabialaisen Al-Nassrin kanssa on varmistunut. Hyökkääjän on tarkoitus aloittaa uudessa seurassaan vuodenvaihteessa. Vuosipalkka on peräti 200 miljoonaa euroa. 

2:52
Osuiko Cristiano Ronaldo palloon vai ei? Portugalin supertähden viittilöinti sai studiotiimin nauramaan - "Maalirosvo Madeiralta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja