Mainos

Työryhmä: Ylen verkkopalvelu avoimeksi sisältöalustaksi

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama mediatyöryhmä ehdottaa, että Yleisradion verkkopalvelun voisi laajentaa avoimeksi kansalliseksi sisältöalustaksi. Ylen tulisi myös toimia enemmän kotimaisten tuotantojen jakeluyhtiönä ja osto-organisaationa.

Nokian entisen johtajan Anssi Vanjoen johtama ryhmä esittää, että Ylen tehtävät tulisi määritellä tarkemmin, jotta sen toiminta edistäisi koko suomalaisen mediamarkkinan toimintaa.

– Reilun toimintaympäristön tarjoaminen on samalla yksi tärkeimmistä tavoista tukea sananvapautta ja moniarvoista mediaa sekä ylläpitää monipuolisia sisältöjä, Vanjoki arvioi tiedotteessa.

Työryhmän tehtävänä oli selvittää ja arvioida kotimaisten mediamarkkinoiden toimintaedellytyksiä, markkinoiden esteitä ja kilpailuasetelmia. Selvityksen taustalla on perinteisen lehdistön ahdinko.

Vanjoen työryhmä purkaisi välinekohtaista mainonnan sääntelyä ja tasaisi digitaalisen sekä fyysisen median arvonlisäveroa.

Lisäksi työryhmä poistaisi Viestintäviraston perimät valvontamaksut televisio- ja radioyhtiöiltä. Internetissä toimivilta yrityksiltä valvontamaksuja ei peritä.

Työryhmän muut jäsenet ovat kirjailija Kalle Isotalo, viestintätoimisto Kreabin johtaja Mikael Jungner ja vapaa toimittaja Reetta Meriläinen.  

"Tukea kotimaiselle digitaaliselle uutispalvelulle"

Mediatyöryhmä esittää myös, että maakunta- ja paikallislehtien toimintaedellytysten tukemiseksi tulee kehittää kansallista digitaalista palvelua. Se tuottaisi lehtien käyttöön tasokasta, faktapohjaista valtakunnallista ja kansainvälistä uutisointia sekä kattavan tapahtuma- ja tiedotetietokannan.

Työryhmän mukaan palvelun kehittämiseen ja käynnistämiseen käytettäisiin olemassa olevia julkisia, kilpailukyvyn edistämiseen keskittyviä rahastoja.

Raportissa ei oteta kantaa uutispalvelun järjestäjään, mutta työryhmän puheenjohtajan Anssi Vanjoen mukaan tämä digitaalinen kotimainen uutispalvelu voisi esimerkiksi perustua nykyiseen STT-Lehtikuvaan.  

Työryhmä luovutti tänään raporttinsa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.