Mainos

Hjalliksen työryhmä esittää kaupalliselle televisiolle miljoonarahoitusta valtion budjetista

2:37

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esittää kaupalliseen televisiouutistoimintaan kahdeksan miljoonan euron vuosittaista tukea.

Kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimon johtama työryhmä ehdottaa kolmivuotista tukiohjelmaa, joka toimisi projektikohtaisesti tai määräytyisi tiettynä prosenttiosuutena uutis- ja ajankohtaissisältöjen tuottamisen kustannuksista.

Työryhmä pitää väliaikaista tukea median monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta perusteltuna, sanotaan Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa. Tuki takaisi, että Yleisradiolle vaihtoehdon tarjoavaa television uutistoimintaa olisi tarjolla jatkossakin.

Työryhmän raportissa todetaan, ettei median avustustarkoituksiin ole tällä hetkellä varattu budjettivaroja. Tukiohjelma vaatisi poliittista päätöstä tuesta esimerkiksi kehysriihessä.

Työryhmän tehtävänä oli selvittää ja arvioida kaupallisen television uutistoiminnan rahoitusta ja tulevaisuutta. Tehtävä perustui Ylen tehtävää ja rahoitusta arvioineen parlamentaarisen työryhmän vuonna 2016 tekemään esitykseen.

Työryhmän muut jäsenet ovat hallitusammattilainen, liikkeenjohdon konsultti Anu Nissinen, kansanedustaja Eero Heinäluoma sekä Yleisradion entinen pääjohtaja Arne Wessberg.

Työryhmän raportti luovutettiin tänään keskiviikkona liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.