Mainos

Työryhmä pohtimaan verkon käyttöä kriisitilanteissa

Aasian hyökyaaltokatastrofin hoidon jälkiselvittelyjen yhteydessä on noussut tarve kehittää viranomisten valmiutta tiedottaa myös internetin välityksellä.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut työryhmän selvittämään internetin hyödyntämistä kriisitiedottamisessa. Tarve internetin ja muiden uusien viestintävälineiden käytön kehittämiseen nousi esille Aasian hyökyaaltokatastrofin hoidossa.

Työryhmän tulee ottaa kantaa mm. siihen, tehostaisiko valtionhallinnon kriisiviestintää yksi yhteinen verkkosivusto tai muut keskitetyn kriisiviestinnän palvelut. Tehtävänä on myös selvittää, miten kansalaisten, yhteisöjen ja tiedotusvälineiden välittämää tietoa voidaan paremmin hyödyntää tilannekuvan saamiseksi.

Aasian kriisissä huomiota herätti mm. se, että samalla kun viranomaisten tiedonkulkua pidettiin puutteellisena, sukelluksenharrastajien nettisivuilta löytyi ajantasaista tietoa kriisialueelta ja nimiä löytyneistä suomalaisista.

Työryhmän määräaika umpeutuu kesäkuun lopussa. Ryhmää vetää erityisasiantuntija Matti Saarelainen valtioneuvoston kansliasta. Hankkeesta keskusteltiin tietoyhteiskuntaohjelman ministeriryhmässä tammikuussa. Valtioneuvoston kansliaa pyydettiin valmistelemaan asiasta ehdotus ministeriöiden valmiuspäällikköryhmälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.