Työpäivä kotona? Näin pysyt tuotteliaana kotitoimistossakin

Pelkäätkö että kotityöpäivä menee harakoille? Lue vinkit, joiden avulla saat tehtyä töitä yhtä tuotteliaasti kuin toimistossa.

Olipa kyseessä satunnainen etätyöpäivä tai päivittäinen rutiini, kotona työskentely voi olla haasteellista. Rajat työn ja kotielämän välillä voivat häilyä ja sinusta voi tuntua kuin olisit sekä töissä että kotona vuorokauden ympäri.

Lue Real Simple -sivuston vinkit tuotteliaan kotitoimiston pyöritykseen.

1. Työskentele luonnonvalossa. Työskentele sellaisessa paikassa, jossa tunnet olosi energisimmäksi. Teksasilaisen uraekspertin, Holly Reisem Hannan, mukaan tällainen paikka on yleensä huoneessa, jossa on eniten luonnonvaloa ja parhaimmat näkymät. Hanna itse työskentelee keittiössä juuri näistä syistä. Jotkut kodin nurkkauksista voivat lamauttaa ja tehdä työnteosta vaikeampaa, joten kannattaa nähdä vaivaa etsiäkseen kodistaan juuri sen paikan, jossa tuntee eniten positiivista energiaa. Yritä myös paikantaa vuorokauden luovimmat hetket ja säästä nuo hetket suurimmille työhaasteille.

2. Ajattele kuten IT-ihminen. Kotoa työskennellessä et voi pyytää IT-puolen Pekkaa yläkerrasta apuun, kun tietokone sammahtaa kesken tärkeimmän raportin kirjoituksen. Laita ylös kaikki sivut ja puhelinnumerot, joista on apua ongelmien ratkaisussa. Pidä myös huoli, että kotoa löytyvät tarvittavat toimistotarvikkeet hyvässä tallessa, kuten laturit, paperia ja mustetta, jotta et joudu juoksemaan kuin päätön kana etsiessäsi yhtä muistilappua. Jos voit, vaihda pöytätietokone kannettavaan – ja työnnä se lipaston laatikkoon, kun työpäivä on ohi. Tämä auttaa todella vapaalle vaihtamisessa.

3. Kävele välillä. Viimeistään pieni kävely pakottaa vaihtamaan pyjaman pois päältä. Tulet myös paremmalle tuulelle. Varaa tietty aika päivästä kävelylle, jotta siitä tulee sinulle rutiini. Pelkäätkö, että pomo tarvitsee sinua kesken lenkin? Huolehdi, että tarvittavat kansiot ovat jossain pilvipalvelussa, jotta pääset älypuhelimella niihin käsiksi.

4. Pysy erossa siivousvälineistä. Vaikka kuinka tekisi mieli ladata pyykit koneeseen tai tarttua imuriin, älä toimi niin välittömästi. Tee töitä vaikkapa 25 minuuttia ja salli itsellesi sitten viiden minuutin kotiaskaretauko. Näin et puuhaile mitä sattuu pitkin päivää, vaan sinulla on tietyt ajat, joiden puitteissa voit hoitaa muita kuin työasioita. Hoida myös lääkärikäynnit ja muut henkilökohtaiset tapaamiset kuin tekisit töitä toimistossa: ensimmäiseksi aamulla tai päivän päätteeksi.

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat