Mainos

Yle: Kortinlukija tiskin taakse – rikollisten katseet kohdistuvat maksupäätteisiin

Rikolliset ovat alkaneet korttimaksamisen suosion yhä yleistyessä keskittää huomionsa maksupäätteisiin.

Yle kertoo helsinkiläisestä eläinlääkäriasemasta, jonka korttimaksulaitteella oli tehty lähes 10 000 euron hyvitys. Lääkäriasemalla hyvityksestä ei tiedetty eikä sitä oltu hyväksytty.

Luottokorttiyhtiö Netsin kaupallinen johtaja Sami Toivonen sanoo Ylen haastattelussa, että Netsin tietoon on tullut muutamia kymmeniä vastaavanlaisia luvattomia maksuhyvityksiä. Ensimmäiset marraskuussa.

Syyllisiksi epäillään samaa rikollisporukkaa.

Liikuteltavia maksupäätelaitteita käytetään paljon esimerkiksi ravintoloissa. Ylen jutussa Toivonen kertoo, että vastaavanlaisilta tilanteilta vältyttäisiin, jos korttimaksulaitteen pidettäisiin aina tiskin takana, kun niitä ei tarvita. Vielä parempi turva olisi ohjelmoida maksupäätelaitteen hyvityksen kauppiaskortin taakse. Tuolloin jokainen hyvitys täytyisi hyväksyä erikseen kauppiaan kortilla.

– Valitettavasti useissa tapauksissa kauppiaat eivät ole halunneet näitä toiminnallisuuksia käyttää, koska on koettu että ne hidastavat palvelua, Toivonen sanoo Ylellä.

Kesäkuussa Itä-Suomen poliisi sai valmiiksi esitutkinnan, jossa epäillään hankitun maksukorttihuijauksilla omaisuutta noin 28 000 euron arvosta Pohjois- ja Etelä-Savossa. Uudellamaalla puolestaan nuoren miehen epäillään tehneen erilaisia ostoksia yhteensä yli 80 000 euron arvosta ohittamalla maksupäätteiden varmenne.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.