Mainos

Pidä huolta kortistasi myös pikkujouluissa: Huolimattomuus voi tuoda vielä tänä vuonna 150 euron laskun

Maksukortin turvallisuudesta kannattaa huolehtia, sillä pahimmillaan kustannukset väärinkäytöstä lankeavat omaan nilkkaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto huomauttaa, että maksukortista löytyy kaikki tarvittava tieto verkko-ostosten tekemiseen. Tällöin kortti voi olla hyödyllinen varkaalle, vaikka hän ei tietäisi edes kortin tunnuslukua.

KKV:n mukaan asiakas voi joutua vastuuseen kortin katoamisesta, varkaudesta tai väärinkäytöstä, jos hän toimii huolimattomasti, on luovuttanut maksuvälineen ulkopuoliselle tai asiakas viivyttelee katoamisilmoituksen tekemisessä.

Nykyisen maksupalvelulain mukaan kortinhaltija vastaa varkaan korttiostoksista 150 euroon saakka, jos maksuvälineen katoaminen johtuu kortin huolimattomasta säilytyksestä. Mikäli kortinhaltija on toiminut tahallisesti tai törkeän huolimattomasti, vastaa hän ostoista kokonaan.

Maksupalelulainsäädäntö muuttuu kuitenkin ensi keväänä, jolloin kortinhaltijan vastuu varkaan tekemistä korttiostoista laskee 50 euroon.

Muista rajoittaa kortin käyttöä

Omaan korttiin pystyy asettamaan nosto- ja maksurajoja sekä kortin käyttöä voi rajata maantieteellisesti. Lisäksi rajoituksia voi tehdä verkkomaksamiseen.

Tilien ja korttien turvarajat voivat estää suuremman rahallisen vahingon syntymistä, jos maksukortti varastetaan tai huijari pääsee käsiksi tilitietoihin.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.