Mainos

Työnantajalta esitys postikiistaan – Rinteen ehdotukselle tyrmäys

Postialan kiistassa työnantajaa edustava Palvelualojen työnantajat Palta on esittänyt reilun vuoden mittaista työehtosopimusta.

Varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi valtakunnansovittelijan luo mennessään, että Palta esittää sopimuskautta, joka päättyisi tammikuun lopussa 2017. 

Aarron mukaan sopimuskauden pituudesta ei ole kuitenkaan vielä neuvoteltu.  

– Asioita on ollut niin paljon auki, että kauden pituuteen varmasti palataan ihan viimeisimpänä kysymyksenä, Aarto sanoi.  

Tukilakot varjostamassa

Työntekijöiden liitto Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi, että neuvotteluissa on tapahtunut pientä edistystä, mutta monia asioita on yhä käsittelemättä.  

– Merkittävintä meille on se, että palkkoihin ei kosketa, ja että työaikoihin ei vaadita esimerkiksi päivittäistä joustoa, Nieminen sanoi.  

Postialan työmarkkinakiistassa neuvotteluja jatketaan tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla.

Kiistan ratkaisua varjostavat tukilakot, joita Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto sekä Suomen Merimies-Unioni aikovat laajentaa useisiin yrityksiin tiistaista alkaen, mikäli sopua ei synny.  

Rinteen idealle tyrmäys

Palvelualojen työnantajat Palta tyrmää SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen ehdotuksen vuoden siirtymäajasta Postin työehtokiistassa.

Rinne ehdotti eilen siirtymäaikaa, jonka aikana kiistaa ratkoisi jokin ulkopuolinen selvittäjä.

Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto pitäisi ongelmien ratkaisemisen lykkäämistä vastuuttomana.

– Minusta olisi todella vastuutonta lykätä näiden Postin ongelmien ratkaisua johonkin hamaan tulevaisuuteen ja jättää lopputulos täysin ilmaan. Me lähdemme siitä, että tämä riita ratkaistaan nyt tässä sovittelussa, jota valtakunnansovittelija vetää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja