Työmatkaliikennettä Ruotsiin rajoitetaan

3:36
Ylilääkäri ilmaisi huolensa Ruotsin työmatkaliikenteestä sunnuntaina MTV Uutiset Livelle.

Hallitus on päättänyt aloittaa pikaisen valmistelun pohjoisen ja lännen rajaseudun liikennöinnin tiukennuksista. Tämä koskee myös henkilöliikennettä merillä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että myös työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan.

Päätökset perustuvat Ohisalon mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n tietoihin.

– Pohjoisen tehohoitokapasiteetti on varsin pieni, emmekä voi sitä riskeerata, Ohisalo sanoi.

Ohisalon mukaan tiukennukset valvontaan tarkoittavat lisää töitä rajavartijoille eli lisää menoja valtiolle. Päätöksen toimenpiteistä tekee eduskunta.

Länsirajan yli Ruotsin puolelle matkustaa töihin yli tuhat suomalaista päivittäin. Vilkkainta liikenne on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin kuuluvasta Tornion kunnasta.

Sekä Lapin että Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien lääkärit kommentoivat MTV Uutisille sunnuntaina, että työmatkaliikennettä länsirajan yli pitää hillitä. Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas toivoi hallitukselta nopeita toimia asiassa.

Lapissa koronaepidemia ei ole vielä käynnistynyt. Sunnuntaihin mennessä Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä varmistettuja koronatapauksia oli reilut parikymmentä. Lapin sairaanhoitopiirissä kaksi potilasta oli sairaalahoidossa, joista toinen tehohoidossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja