Mainos

Työmarkkinasyksyn sopimusputki aukeni – Teollisuusliitto äänesti ja hyväksyi sopimuksen

Teollisuusliiton valtuusto on hyväksynyt neuvottelutuloksen, joka syntyi liiton ja Teknologiateollisuuden välille viime viikolla. Päätös syntyi äänin 29–22. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Uusi työehtosopimus korottaa palkkoja kahden vuoden aikana keskimäärin 3,2 prosentilla ja siihen sisältyy optio kolmannesta vuodesta, jonka palkankorotuksista sovittaisiin keväällä 2019.

Viime viikon jälkeen työmarkkinoilla on syntynyt lähes 20 neuvottelutulosta, jotka ovat palkankorotusten kohdalla pitkälti samansisältöisiä.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kehotti avauspuheenvuorossaan valtuustoa antamaan ratkaisulle tukensa ja muistutti, että valtuuston päätös on linja koko Suomelle, koska moni muu liitto on sitonut oman ratkaisunsa Teollisuusliiton sopimukseen.

– Näitä asioita voi tietenkin pitää melkoisena luottamuksen osoituksensa. Toisaalta tämä on vähän rasittavakin piirre. Onko tosiaan niin, ettei tässä valtakunnassa tai sen työmarkkinoilla oikein mikään liikahda ilman meitä, Aalto kummasteli.

Teollisuusliiton sopimukseen sisältyy myös tekstimuutoksia, jotka muun muassa mahdollistavat lisien ja lomarahojen vaihtamisen ylimääräisiin vapaapäiviin. Lisäksi osa niin sanotuista pekkaspäivistä voidaan sopia työpäiviksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.