Mainos

Tynkkynen: Tämän vuoksi hallituskipuilusta piti tehdä julkinen ehdotus

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo, että puolueen muun johdon torjuva reaktio ylimääräisen puolue-elinten yhteiskokouksen järjestämiseen oli tiedossa. Kokouksessa pohdittaisiin sitä, pitäisikö perussuomalaisten jatkaa hallituksessa.

Tynkkynen sanoo, että hallituksen toimiin liittyvää kritiikkiä pyrittiin käsittelemään ensin puolueen sisäisesti.

– Sitten, kun seinä tuli vastaan, niin ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin luoda valtava paine, jotta yhteiskokous saataisiin koolle, sanoo Tynkkynen MTV Uutisille.

Perussuomalaisten johtavat poliitikot ovat sanoneet, että hallituksessa on oltava, jotta esimerkiksi maahanmuuttoasioihin voisi ylipäätään vaikuttaa.

Tynkkysen mielestä vielä pahempi vaihtoehto on se, että perussuomalaiset on hallituksessa vesittämässä vaihtoehtoa. Hän katsoo, että jos hallituksesta käsin ei voi vaikuttaa asiaan merkitsevästi, niin silloin on oltava oppositiossa kasvattamassa kannatusta suurimmaksi puolueeksi.

Tynkkynen on itse sitä mieltä, että perussuomalaisten pitää jatkaa hallituksessa, jos maahanmuuttopolitiikkaan saadaan kiristyksiä, kuten turvapaikanhakijoiden käännyttäminen Ruotsin vastaiselta rajalta. Jos tehokkaimpia keinoja ei käytetä, hallituksesta pitää Tynkkysen mielestä lähteä.

Tynkkynen katsoo, että Suomi voisi joksikin aikaa irtautua kansainvälisistä sopimuksista, jotta Ruotsin kautta Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita voitaisiin käännyttää takaisin Ruotsiin.

– Ruotsi on turvallinen maa. Siinä ei mitään järkeä, että Ruotsin puolelta ihmisen tarvitsisi tulla tänne Suomeen, sanoo Tynkkynen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.