Mainos

TYKS kritisoi ruotsalaisten toimia kuolleiden vauvojen kuljetuksessa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri paheksuu voimakkaasti ruotsalaisviranomaisten lausuntoja kuolleiden vauvojen kuljetuksesta syntyneen kohun takia.

Turun yliopistollisen keskussairaalan hoitaman ruotsalaisen pariskunnan kaksosvauvat menehtyivät synnytyksen yhteydessä.

Ruotsalaiset viranomaiset ja tiedotusvälineet ovat arvostelleet jyrkästi ruumiiden kuljetukseen ja pariskunnan saamaan kriisiapuun liittyviä seikkoja. Pariskunta vei menehtyneet vauvat käsimatkatavarana Finnairin lennolla Tukholmaan.

Reittilento valittiin, koska ruotsalaiset eivät suostuneet helikopterikuljetukseen eikä pariskunta halunnut Ruotsin ehdottamaa käyttää laivakuljetusta.

TYKS:n mukaan kuolleet lapset kuljetettiin lentokoneen matkustamossa ruotsalaispariskunnan nimenomaisesta toivomuksesta.

Sen sijaan jatkokuljetus Tuhkolman lentokentältä ei järjestynyt suunnitellusti. TYKS:n mukaan vastuu tästä on ruotsalaisilla, joiden toiminta on ollut huonosti organisoitua.

TYKS:n mukaan lapsensa menettänyt pariskunta sai koko sairaalassaolon ajan kriisiapua sairaalan sairaalapapilta, joka myös saattoi pariskunnan lentokoneeseen.

TYKS:n mukaan sen henkilöstö on toiminut kaikissa vaiheissa mallikelpoisesti. Sen sijaan sairaalan mukaan ruotsalaisten viranomaisten toiminta perheen vastaanottamisessa ja kuljetuksessa on ollut epäasiallista ja hoidettavana ollutta perhettä loukkaavaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.