Mainos

Twitterin osakkeiden uskotaan kiinnostavan sijoittajia

Rahastoala uskoo sijoittajien kiinnostuvan mikroblogipalvelu Twitterin osakkeista.

Twitter on ilmoittanut hakeneensa virallisesti pörssilistausta Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalta elimeltä. Osakeantia on osattu odottaa siitä lähtien, kun yhteisöpalvelu Facebook listautui viime vuonna.

Pohjoismainen nettipankki Nordnet arvioi, että piensijoittajat ovat kiinnostuneita uuden median osakkeista. Nordnetin Suomen maajohtaja Niklas Odenwallin mukaan on kuitenkin vielä epävarmaa mihin Twitterin osakekohtainen hinta asettuu.

– Facebookia lähdettiin aluksi myymään liian korkealla hinnalla ja tämä johti kurssin sukeltamiseen. Nyt se on palautunut ja mennyt listaushinnan yli, mielenkiinto on siis taas kasvanut. Toivottavasti tässä ei mennä samalla tavalla, että lähdetään liikkeelle liian kovalla hinnalla ja saadaan huonoa pr:ää yritykselle.

Odenwall näkee Twitterin ongelmana kestävän ansaintamallin puuttumisen esimerkiksi mainostulojen kautta.

– Toisaalta yhä enemmän liikenne siirtyy mobiiliin ja siellä Twitter on kova sana. On totta, että liikevaihto on huomattavasti arvioitua pienemmällä tasolla. On arvioitu, että viime vuonna mainostulot olivat hieman alle 300 miljoonaa dollaria ja jo tänä vuonna se olisi jo tuplaten siitä. Oikeastaan kyse on siitä, kuinka hyvin he pystyvät viemään mainoksia Twitteriin. Ja kaikkein suurin kysymys on se, että miten käyttäjät reagoivat asiaan.

Talouslehti Wall Street Journal on arvioinut Twitterin arvon olevan euroissa noin 7,5 miljardia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.