Twitter suostuu antamaan käyttäjilleen muokkaustoiminnon, mutta ensin koko maailman on sitouduttava käyttämään suojamaskeja – vaatimuksella jo yli 2,5 miljoonaa tykkäystä

Donald Trump ja somejätit tukkanuottasilla – näin kiista vaikuttaa huipputärkeisiin vaaleihin 6:25
Katso video: Näin Donald Trumpin ja somejättien kiistat vaikuttavat huipputärkeisiin vaaleihin

Twitter kertoi sosiaalisen median palvelussaan antavansa käyttäjilleen mahdollisuuden muokata tviittejä sillä ehdolla, että kaikki sitoutuvat käyttämään suojamaskeja.

Tviitti on kerännyt tähän mennessä yli 2,5 miljoonaa tykkäystä ja sitä on uudelleentviitattu yli puoli miljoonaa kertaa, kertoo CNN.

Tviittiin on suhtauduttu leikkimielisesti, sillä johtajat ympäri maailman ovat kehottaneet ihmisiä käyttämään suojamaskeja, joiden avulla koronaviruksen leviämistä yritetään pysäyttää. Suojamaskien vastustamisesta on tullut poliittinen aihe muun muassa Yhdysvalloissa.

Kourallinen Twitterin näkyvimpiä käyttäjiä ovat pilkanneet ja yrittäneet estää suojamaskien käyttämistä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uudelleentviittasi Joe Bidenia pilkkaavan postauksen, joka kohdistui Bidenin päätökseen käyttää suojamaskia. Trump on viime aikoina kuitenkin vakuutellut, ettei suojamaskin käyttäminen julkisilla paikoilla olisi hänelle ongelma.

Toimintoa otetaan tuskin koskaan käyttöön

Twitterin käyttäjät ovat jo pitkään vaatineet sosiaalisen median alustalle toimintoa, jonka avulla jo julkaistuja tviittejä pystyisi muokkaamaan. Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey kertoi alkuvuodesta, että sivusto tulee tuskin koskaan lisäämään kyseistä toimintoa käyttäjilleen. Esimerkiksi Facebookissa julkaisuiden muokkaaminen on mahdollista sen jälkeen, kun postaukset on julkaistu.

Twitter on koronavirusepidemian myötä poistanut tuhansia käyttäjätilejä, joka ovat levittäneet valheellista tietoa viruksesta.

Lue myös:

    Uusimmat