Teknologiajättien estot aiheuttivat päinvastaisen reaktion – Infowarsin sovelluksen latauskerrat räjähtivät kasvuun

1:43

Vaikka useat suuret sosiaalisen median palvelut estivät valeuutisia levittävän Infowarsin, on se suosio noussut entistä suuremmaksi. Aiheesta uutisoi teknologiasivusto The Verge.

VIDEO: Tästä syystä jättiyhtiöt poistavat Infowarsin sisältöä.

Infowarsin perustaja Alex Jones tunnetaan erityisesti podcasteistaan, joissa hän kertoo salaliittoteorioitaan ja levittää vihapuhetta.

Kiellot eivät kuitenkaan ole estäneet Inforwarsin leviämistä, päinvastoin. Infowars Official -sovelluksen latauskerrat ovat lähteneet räjähdysmäiseen kasvuun.

Neljänneksi suosituimmaksi uutissovellukseksi

Apple poisti Infowarsin podcasteja vain sen Podcast-sovelluksesta, mutta Infowarsia ei estetty sovelluskaupasta. Nyt iOS -sovelluskaupassa sovelluksesta on tullut neljänneksi suosituin uutissovellus Yhdysvalloissa, kertoo The Verge.

Sovellus oli aiemmin sijalla 47.

Myöskään Google ei kieltänyt Infowarsia palveluistaan, ja Google Play Kaupassa sovellus on nyt noussut 11. suosituimman uutissovelluksen sijalle aiemmalta 31. sijalta.

Infowarsin sovellukset ovat myös alkaneet kerätä viiden tähden arvosteluja, joissa puhutaan sananvapaudesta ja korostetaan, ettei Infowarsia hiljennetä.

Twitter ei poista

Twitter on myös tänään ilmoittanut, ettei se aio poistaa Alex Jonesia tai Infowarsia sen alustalta muiden sosiaalisen median jättien jalanjäljissä.

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorseyn mukaan Jones ei ole rikkonut heidän palvelunsa sääntöjä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: The Verge, BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja