Facebook tiukensi tietoturvaa – Tinder lakkasi toimimasta: "Sovellus on rikki"

Yksityisyydensuoja puhuttaa – Facebook kohun keskellä 2:23

Useat ihmiset ympäri maailmaa eivät päässeet kirjautumaan deittisovellus Tinderiin Facebookin tiukennettujen tietoturva-asetusten takia, uutisoivat CNN ja CNET.

Facebook arvioi vastikään, että jopa 87 miljoonan käyttäjän tiedot ovat ovat saattaneet päätyä hämäristä toimistaan julkisuusmyrskyyn joutuneen konsulttiyhtiö Cambridge Analytican haltuun. Keskiviikkona Facebook kertoi uusista toimistaan, joilla se pyrkii parantamaan palvelunsa tietoturvaa.

Facebook ilmoitti tiukentavansa kolmansien osapuolien sovellusten pääsyä käyttäjien tietoihin. Pian ilmoituksen jälkeen useat ihmiset ympäri maailmaa raportoivat, etteivät pystyneet kirjautumaan Tinderiin.

Deittisovellus Tinderiin voi kirjautua käyttäen Facebook-tunnuksia, ja ongelma sovelluksen käytössä koskikin juuri näitä käyttäjiä. Epäonnistuneen kirjautumisen yhteydessä sovellus kertoi, että se tarvitsee lisää Facebook-käyttöoikeuksia.

Useat käyttäjät ilmaisivat järkytyksensä häiriöstä Twitterissä ja kommentoivat, että "sovellus on rikki".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tivi vinkkaa, että Tinder toimii myös selainversiossa osoitteessa tinder.com/app. Mobiilissa esiintyneitä ongelmia ei pitäisi tulla selainversiossa vastaan.

Tinder pahoitteli ongelmaa Twitter-tilillään. Yhtiön mukaan kirjautumisongelmat on nyt saatu korjattua.

Lähteet: CNN, CNET, Twitter, Tivi

Lue myös:

    Uusimmat