Mainos

Twitter kokeilee pidempää merkkimäärää – Monet käyttäjät turhautuneet 140 merkin rajaan

Twitter sallii kokeilussaan nykyistä pidemmät tviitit. Kokeilussa pieni osa käyttäjistä voi tviitata 280 merkin mittaisia tviittejä nykyisen 140 merkin mittaisten sijaan.

Muutoksen taustalla on se, että yhtiö haluaa kasvattaa toimintaansa ja monet käyttäjät kokevat 140 merkin rajan turhauttavana. Yrityksen edustajien mukaan nykyinen merkkiraja on turhauttanut etenkin niitä, jotka tviittaavat englanniksi, mutta ei esimerkiksi japaniksi tviittaavia.

– Yritä sulloa ajatuksesi tviitiksi – olemme kaikki olleet siinä tilanteessa, ja se on tuskallista, sanovat tuotepäällikkö Aliza Rosen ja ohjelmistoinsinööri Ikuhiro Ihara blogipostauksessaan.

Twitter suunnittelee jättävänsä 140 merkin pituusrajan japanin, kiinan ja korean kieleen, sillä yhtiön sisäisten tilastojen mukaan näillä kielillä tviitteihin jää jo nyt runsaasti tilaa.

Twitter listautui pörssiin vuonna 2013. Yhtiö ei ole koskaan tehnyt voittoa, vaikka sitä käyttävät monet julkisuuden henkilöt, poliitikot, toimittajat ja jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Twitter ei ole kuitenkaan onnistunut kasvattamaan käyttäjämääriään samassa tahdissa kuin Facebook, jolla on kaksi miljardia käyttäjää. Facebookin omistamalla Instagramilla on puolestaan 800 miljoonaa käyttäjää.

Kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä Twitterin aktiivisten käyttäjien määrä pysyi muuttumattomana 328 miljoonassa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.