Tv-kokki Nigella Lawson ärähti vartalonsa kuvanmuokkauksesta: "Olen joutunut sanomaan amerikkalaisille televisiokanaville"

Lukuisista kokkausohjelmista ja -kirjoista tuttu Nigella Lawson vastustaa kuvanmuokkausta.

Kuuluisa ruokaohjelmien juontaja ja televisiokokki Nigella Lawson on avautunut kuvanmuokkauksesta Twitter-tilillään. 58-vuotias Lawson on työskennellyt televisiossa herkullisten ruokien parissa 90-luvulta lähtien.

– Olen joutunut sanomaan amerikkalaisille televisiokanaville, että he eivät muokkaisi ulospäin pömpöttävää mahaani. Rasvan vihaaminen ja ajatus siitä, että me kaikki olisimme kiitollisia laihemmaksi muokkaamisesta, on haitallinen, Lawson kirjoitti Twitteriin.

Televisiokokin twiitti oli vastaus näyttelijä Jameela Jamilille, joka kritisoi omalla tilillään kovin sanoin lehtien kuvanmuokkauskulttuuria. Jamil vastasi twiitissään toimittajalle, joka väitti lehdessä näyttelijän inhon kuvanmuokkausta kohtaan tarkoittavan, että hän haluaa naisten näyttävän rumemmilta.

– Hänen mielestään olet "ruma" juuri sellaisena kuin olet. Hän ei myöskään ymmärrä, että suuri syy vihaani pohtoshopia kohtaan johtuu siitä, kuinka sitä käytetään työkaluna poistamaan etnisyyttä, ihonväriämme, muotojamme. Tämä on noloa valkoisen etuoikeutta ja syvää misogyniaa, The Good Place -sarjasta tuttu Jamil latasi häntä kritisoineelle toimittajalle omalla tilillään.

Lawsonin avautuminen kokemuksistaan kuvanmuokkauksen kanssa sai hänen faneiltaan kiitosta. Lawsonin twiitti täytti pian ihailevista kommenteista.

– Saatoin juuri rakastua sinuun entistä enemmän, yksi käyttäjä hekumoi.

– Kiitos, että teit kurvikkaista naisista seksikkäitä jälleen, toinen vastasi.

– Kieltäydyn pukeutumasta vartaloa muokkaaviin asusteisiin juuri tästä syystä. Näytän hyvältä juuri sellaisena, kuin olen. Kiitos, kolmas kiitteli Lawsonia.

Television lisäksi Lawson tunnetaan keittokirjoistaan. Lawsonin kirjoja on myyty miljoonittain ympäri maailmaa.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat