Toiseksi Masked Singer -kilpailussa tullut tunnustaa: "Tämä on ainoa ohjelma, johon olen itse pyytänyt päästä mukaan"

Hän tuli toiseksi Masked Singer -kilpailussa! 1:31
Hän tuli toiseksi Masked Singer Suomi -kilpailussa. Katso paljastus!

Masked Singer Suomi -finaalissa toiseksi tullut Örkki paljastui laulaja Tuure Boeliukseksi. 

Vuoden 2022 Masked Singer Suomi -ohjelman voittaja on Musta-Lammas eli jazzpianisti ja -säveltäjä Lenni-Kalle Taipale. Toiseksi kilpailussa tuli Örkki-hahmollaan Suomen kansan hurmannut Tuure Boelius

– Hopeasija ei harmita, koska pääsin vetämään kauden aikana niin monta biisiä. Olen myös tosi iloinen siitä, että pääsin niin pitkälle paljastumatta, Boelius kertoo MTV Uutisille. 

Häntä veikattiin milloin Samuli Edelmanniksi ja milloin Isä Mitroksi. Eniten häntä luultiin kuitenkin Antti Tuiskuksi. Boelius kertoo tottuneensa siihen, että hänet rinnastetaan Tuiskuun ilman maskiakin.   

– En ole koskaan kokenut sitä varsinaisena vertailuna. Kyllä minulle on aina osoitettu paikkani altavastaajana. Se on ymmärrettää, sillä Antilla on uraa takana 20 vuotta ja itse olen vasta 21-vuotias. 

– Tottakai oli tosi hienoa kuulla, että etsivät olivat sitä mieltä, että vain yksi artisti Suomessa pystyy tällaiseen show'hun. Vaikkakin he tarkoittivat sillä Antti Tuiskua, niin itse kuitenkin tiesin, kuka siellä maskin alla on, Boelius sanoo. 

Tuure Boelius kertoo pyytäneensä itse päästä ohjelmaan mukaan. 

– Melkein aina, kun tulee pyyntö lähteä mukaan johonkin ohjelmaan, niin ei tule lähdettyä. Tämä on ainoa ohjelma, johon olen itse pyytänyt päästä mukaan. Halusin näyttää yleisölle omat taitoni ja todistaa vääriksi ne väitteet, etten osaisi vaikkapa laulaa. Koen, että tarvitsin tämän näytönpaikan, Boelius kertoo. 

Örkki-hahmon hän suunnitteli itse. Kuumassa ja raskaassa puvussa esiintyminen oli välillä fyysisestikin raskasta. 

– Kun tiesin olevani mukana ohjelmassa, sanoin, että haluan ehdottomasti olla joku tuollainen örkki ja hirviö. Halusin olla jotakin sellaista, mitä ihmisit eivät osaisi olettaa minulta. 

Boelius kertoo pitäneensä Masked Singer -projektinsa salassa lähes kaikilta läheisiltään. 

– Minun oli pakko kertoa parhaalle ystävälleni tästä, koska muuten olisin kyllä paljastunut heti. Salaisuuden pitäminen oli kyllä loppujen lopuksi helppoa. Ohjelma on tehty niin hienosti. Muutenkin tunsin välillä olevani kuin pieni lapsi, josta huolehditaan aina ruokailuista vessakäynteihin, Boelius naurahtaa. 

Ensi vuodelle Boeliuksella on suuret tavoitteet. Hän on valmistellut kuluneen vuoden aikana debyyttialbumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna. 

– Katse on nyt tulevassa ja kaikki panokseni ovat musiikkiuran luomisessa. Ensi vuodesta tulee toivottavasti iso vuosi. Otetaan Suomi haltuun, Boelius kertoo. 

Suositussa Masked Singer Suomi -sarjassa on esiintynyt kauden aikana 12 jokaisen suomalaisen tuntemaa julkkista, joiden henkilöllisyys on salattu. 

Jaksoissa yleisön kanssa hahmojen henkilöllisyyttä ovat arvailleet etsivät Janne Kataja, Jenni KokanderMaria Veitola ja Christoffer Strandberg

Katso Örkin paljastuminen yllä olevalta videolta!

Alla olevilta videoilta näet Örkin finaaliesityksen!

Örkki – Fairytale gone Bad 6:23

Masked Singer Suomi -jaksot löydät mtv-palvelusta. 

Lue myös:

    Uusimmat