Mainos

Tuunattu rollaattori ja vuoden muut oudot rikostapaukset

Suuri osa rikosuutisista on synkkiä, mutta joukkoon mahtuu myös eriskummallisempiakin tapauksia. Tässä vuosikatsaus MTV Uutisten rikostoimitusta ihmetyttäneisiin.

Jutut on koottu maikkarin rikosuutisista ja linkit ova kuvassa yllä. 

Miehet ja työkoneet

Jo tammikuussa 2014 alkoi tapahtua. 59-vuotias humaltunut mies katkoi Kuopion torilla rälläkällä joulukuusen kaksi varmistusvaijeria. Poliisille mies totesi, ettei hän aikonut kaataa kuusta, vaan vain testata kuinka helposti vaijerit saa katkaistua.

Ravintola Kolmeen Kaisaan saapui iltayhdeksältä neljä miestä työmiesten asuissa. Mukana oli katupora, jolla ryhdyttiin poraamaan ravintolan vessan laattoja. Miehet olivat juoneet useamman tunnin alkoholia ja ottaneet 30-kiloisen poran työpaikaltaan läheiseltä työmaalta. Syy jäi Helsingin poliisin mukaan epäselväksi.

Ulkomaalainen vanki oli Sörkan vankilan työporukassa. Muun toimen ohella, hän rakensi itselleen tikkaat, joilla oli tarkoitus paeta muurin yli.  Paitsi että tikkaat olivat lyhyet, niin niitä kuvattiin myös huteroiksi.

Voin kyllä selittää…

Vuoden mittaan tuomioistuimissa on kuultu monenlaisia selityksiä. Kauniaisissa puolentoista promillen kännissä ollut mies nosti ostoksia autoonsa kuljettajan ovesta, kun sivullinen puuttui tilanteeseen. 

Espoon käräjäoikeus uskoi rattijuopumuksesta syytetyn viisikymppisen miehen kertomuksen salaperäisestä pornotähdestä, jonka oli autoa ajanut ja sitten kadonnut. Oikeuden mukaan kertomusta tummasta ja hyvävartaloisesta Vanessasta ei voinut täysin sulkea pois. Syytteet hylättiin.

Toisessa Espoossa sattuneessa tapauksessa naapuri soitti poliisit, kun hänen 75-vuotias mies ajoi pihalla autoa. Kun poliisit saapuivat vartin päästä mies puhalsi 1,7 promillea. Mies kertoi ajaneensa autoa selvin päin, mutta juoneensa poliiseja odotellessa neljä puolen litran siideritölkkiä. Oikeus ei uskonut.

Selvää oli, että naisen pitelemä veitsi lävisti asuinkumppanin rintakehän. Syyttäjän mukaan nainen iski, mutta puolustuksen mukaan mies käveli veitseen. Korkein oikeus piti tätä mahdollisena ja kumosi 3 v vankeustuomion.

Kuparivarkaissa ollut pariskunta yllätettiin hylätystä talosta. Kaksikko selitti, että tarkoitus ei ollut varastaa mitään vaan he olivat talossa vain harrastamassa seksiä. Oikeus ei vakuuttunut, kun lattialla oli irroitettuja putkia ja mukana iso kassi. 

Videot paljastavat ja pelastavat

22-vuotias nainen sai ehdollista vankeutta, kun hän valheellisesti väitti kahden miehen raiskanneen hänet. Ratkaiseva todiste jutussa oli toisen miehen seksistä kuvaama kännykkävideo.

Toisinkin päin kävi. Kypäräkameran videot paljastivat 17-vuotiaan moottoripyöräilijän keulimiset ja kaahailut Espoossa. Videolle oli tallentunut kymmeniä ajoja etupyörä ilmassa. Kamera päätyi poliisille, kun viimeisellä kerralla 17-vuotias kaahasi poliisia pakoon ja kaatui.

Kojeet ja keksinnöt

Vangit olivat sekaisin kuin seinäkello, mutta Riihimäen vartijat ihmettelivät mistä viina tuli. Lopulta selvisi, että vangit olivat rakentaneet kiljukoneen mm. kahvinkeittimestä, roskaämpäristä ja kelmusta.

Haapavedellä 16-vuotias poika kiinnitti mummonsa rollaattoorin 110-kuutioisen koneen.

Moottori oli teipattu kiinni osittain teipillä. Sakkoja saanut poika oli hurjastellut tuunatulla rollaattorillaan yleisellä tiellä.

46-vuotias mies oli Vantaan putkassa kylmissään ja repi patjan toisen pään auki. Mies pujottautui sisään kuin makuupussiin. Oikeus totesi, että poliisin putkat eivät ole niin kylmiä, että kyseessä olisi ollut pakkotila. Mies sai 60 euron sakot.

Kouvolan hovioikeus linjasi vaalikampanjointia viinan avulla. Hyvinkääläinen perussuomalaisten ehdokas oli jakanut kunnallisvaalien alla sata Saksasta tuomaansa 2 cl:n likööripulloa. Hovioikeus hylkäsi syytteen vaalilahjonnasta, koska se piti 20 sentin hintaisia pulloja mitättöminä. Miehestä tuli vaalien ääniharava.

Varkaille kelpaa kaikki

Toukokuussa Hämeen poliisi ihmetteli tiedotteessaan kuin varkaille tuntui kelpaavan kaikki. Viikonlopun aikana varastettiin mm. multaa ja styroxista tehtyjä mehiläispesiä.

Tästä virisi keskustelu MTV:n Facebook-sivuilla, jossa lukijat kertoivat omista kokemuksista. Listalla olivat mm. tikat tikkataulusta, juuri maksetut ostokset ostoskärryistä, eväät autosta, alushousut pyykkinarulta ja lämmin makkaragrilli.

Kesäkuussa 27-vuotias mies murtautui ikkunasta Helsingin Malmilla sijaitsevaan kirpputoriin. Mies vei vain Jeesus-patsaan. Mies kertoi varastaneensa patsaan, koska halusi antaa sen pikkuveljelleen rippilahjaksi.

Muuten vaan oudot tapaukset

MTV:n rikostoimitus kertoi syyskuussa erikoisesta oikeusjutusta. Autovarkauksista tuomittua ja vankilassa istuvaa virolaismiestä ei saada oikeuteen vastaamaan toiseen autovarkausjuttuun, vaikka mies istui suomalaisessa vankilassa.

Tapaus eteni syksyllä sen verran, että oikeusministeriö päätti maksaa varkauden kohteeksi joutuneelle miehelle muutaman tonnin korvauksia pitkittyneestä oikeudenkäynnistä.

Lokakuussa Helsingin käräjäoikeus vahvisti hyvin 58-vuotiaalle miehelle isän. Isä kuoli jo vuonna 2008 ja isyys selvitettiin sairaalassa sattumalta säilytetyistä näytteistä dna-tutkimuksella.

Marraskuussa oikeus tuomitsi 33-vuotiaan naisen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Mies ja kaksi naista nukkuivat muuttojuhlien jälkeen lattialla. Mies oli vaimonsa ja 33-vuotiaan välissä. Nainen masturboi nukkuvaa miestä.

Joulukuussa paljastui vuosia jatkunut myymälävarkaussarja. 59-vuotias nainen oli säilyttänyt varastamistaan vaatteista irrottamansa hälyttimet. Niitä löytyi asunnosta jätesäkillinen.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja