Tuuli Mattilan Salkkarit-hahmo nappasi suosikkipahis Aki Nikkisen – näyttelijältä hauska paljastus intiimikohtauksista

1:00
Salkkarit-näyttelijä Tuuli Mattila kertoo saaneensa alatyylistä palautetta etenkin yhdestä juonikuviosta. Katso kohtaus yllä olevalta videolta!

Salkkarit-näyttelijä Tuuli Mattila kertoo, että koronapandemiaan liittyvät varotoimet ovat tuoneet haasteensa vastarakastuneen parin kohtauksiin.

Tuuli Mattilan hahmo Susu Honkanen esiteltiin Salatut elämät -sarjan faneille ensimmäistä kertaa noin vuosi sitten, kun uusi lääkäri saapui Pihlajakadulle. Mattila iloitsee siitä, että hahmo on kasvanut viimeisten kuukausien aikana, kun mukaan saapuivat myöhemmin myös Konsta Hietasen näyttelemä Miki ja ex-pariskunnan kaksi teini-ikäistä lasta.

– Monipuolista on ollut, kiittelee Mattila, jonka hahmo on viime aikoina päätynyt romanttisiin tunnelmiin sarjan suosikkipahiksen Aki Nikkisen (Sami Uotila) kanssa.

Mattila kertoi MTV Uutisille Salkkareiden pressipäivänä, että osa kokee Susun liian varautuneena, kun taas toisilta tulee positiivista palautetta siitä, että hahmo on samastuttava. Mattila sanoo havainneensa myös sen, että joskus hänet ja roolihahmo mielletään somessa yhdeksi ja samaksi henkilöksi. 

– Kun Susu alkoi sekstailla Akin kanssa ja Miki toi lapset kotiin kesken kaiken, sain paljon alatyylisiä viestejä Instagramissa. Julkaisinkin lopulta päivityksen, että muistakaa, että minä olen näyttelijä Tuuli Mattila, enkä tämä hahmo, hän kertoo, mutta sanoo ottaneensa viestit myös imarteluna. 

– Hahmo on ilmeisesti ainakin näytelty uskottavasti, jos teot menevät noin kovasti tunteisiin, näyttelijä nauraa.

Vastanäyttelijöitänsä Sami Uotilaa, Konsta Hietasta ja viimeisimpänä remmiin hypännyttä Susanna Lainetta Mattila kehuu vuolaasti. Laine näyttelee Salkkareissa Susun siskoa Marikaa.

– On mahtavaa tehdä töitä noin räväköiden ja monilahjakkaiden tyyppien kanssa! Tapasimme Susannan kanssa muutaman kerran lounaan ja kahvien merkeissä jo ennen kuin hän tuli mukaan, ja pystyimme sitä kautta tuomaan suhteeseen tuttuuden tunnetta ja yhteistä meininkiä.

Mattila myöntää, että Susun ja Akin romanssin näyttelemisessä on jouduttu laittamaan luovuutta peliin koronapandemian takia.

– Kun kyseessä on vastarakastunut pari, on täytynyt miettiä, miten rakennetaan intiimiä suhdetta, kun ei voi suudella tai tehdä muuta, mitä vastarakastuneet yleensä tekevät. Seksikohtauksia on tehty esimerkiksi varjoteatterina. Se on ollut aika hauskaa, ja siinä on päässyt haastamaan itseään näyttelijänä, Mattila kertoo.

Rakkaus löytyi työn merkeissä

Mattila saa jakaa kokemuksia ja keskustella näyttelemisestä mielin määrin myös kotona, sillä hän on pitänyt jo pidemmän aikaa yhtä ohjaaja, näyttelijä Lauri Nurksen kanssa.

– Tapasimme alun perin työn merkeissä. On hyvä, kun toinen on samalla alalla. Se on rikkaus, kun voi jakaa kokemuksia ja mielipiteitä. Juteltavaa riittää ja se on minusta mahtavaa, Mattila sanoo. 

Pariskunta on työskennellyt ja työskentelee parhaillaankin yhteisten projektien parissa.

– Näyttelen Kentän laidalla -sarjassa, jonka Lauri on ohjannut. Nyt olemme tekemässä myös yhdessä näytelmää, joka tulee ulos ensi keväänä. Se on ensimmäinen näytelmä, jonka olen itse kirjoittanut.

Kulttuurialan vaikea tilanne on ollut toistuvasti otsikoissa korona-aikana. Mattila kiittelee, että hän ja hänen avopuolisonsa ovat olleet siitä onnellisessa asemassa, että työtä on riittänyt.

– Minulla on päiväduuni Salkkareissa ja Lauri taas ohjaa Nelosella tv-sarjaa, niin meidän töihimme korona ei ole päässyt vaikuttamaan niin kovasti. Kirjoitustöitä näytelmän parissa toki teen etänä kotona.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja