Tuudittautuminen tutun ajomatkan turvallisuuteen voi maksaa lapsesi hengen

Älä tuudittaudu lyhyen ajomatkan turvallisuuteen 1:08
Älä tuudittaudu tutun ja lyhyen ajomatkan turvallisuuteen.

Turvaistuimen sekä turvavyön oikeaoppiseen käyttöön tulee suhtautua vakavasti myös lyhyillä matkoilla, sillä liikenneonnettomuudet eivät katso matkan pituutta.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Suomen tieliikenteessä menehtyi vuosina 2011–2020 yhteensä 72 lasta, joista 46 erilaisissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa. Pienten lasten liikennekuolemien taustalla oli monessa tapauksessa virheitä esimerkiksi turvaistuimen käytössä tai asennuksessa.

MTV Uutiset Livessä tällä viikolla vieraillut Onnettomuustietoinstituutin liikenneturvallisuusasiantuntija Niina Sihvola tietää, että jos pienen lapsen matkustusturvallisuuden annetaan jäädä arjen kiireiden jalkoihin, voi lopputulos olla traaginen.

Sihvolan mukaan tuttuun ja rutiininomaiseen ajomatkaan ei aina suhtauduta sillä vakavuudella kuin olisi tarpeen. Hän muistuttaa, että turvaistuimen ja turvavyön käytössä ei saa lepsuilla lyhyilläkään siirtymillä.

Sihvola kertoo artikkelin yläpuolella pahan virheen, johon saatetaan sortua kahden tai useamman auton kotitalouksissa. Virhe voi maksaa lapsen hengen. Koko haastattelun voit katsoa alta.

Miksi lapsia kuolee liikenteessä? Taustalla puutteita turvalaitteiden käytössä 12:01
Lasten liikennekuolemien taustalta löydettiin puutteita turvalaitteiden käytössä. OTI:n liikenneturvallisuustutkija Niina Sihvola vieraili torstaina MTV Uutiset Livessä.


Lue myös:

    Uusimmat