Mainos

Tutusta USB-liitännästä saatetaan luopua hyvin pian kokonaan – tätä se tarkoittaa

Teknologiayhtiö Intel aikoo luopua tutusta USB-liitännästä vuonna 2018, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Tuttua USB-liitäntää, joka tunnetaan myös USB-A-liitäntänä, on käytetty jo vuodesta 1996 saakka. Tämä liitäntä saattaa kuitenkin jäädä historiaan nopeastikin.

Teknologiayhtiö Intel aikoo nimittäin tehdä Thunderbolt 3 -teknologiastaan lisenssivapaan tuoreen tiedotteensa mukaan ”seuraavan vuoden aikana”. Thunderbolt 3 hyödyntää USB-C-liitäntää. Muutos voisi tehdä USB-C-liitännästä nykyistä yleisemmän, ja korvata nopeallakin tahdilla tutun liitännän. Tämä tarkoittaisi sitä, että vanhat liitännät jouduttaisi päivittämään uusiin tai väliin hankkia adapterin.

Tällä hetkellä USB-liitäntää käytetään ulkoisissa kovalevyissä, näppäimistöissä, hiirissä, tulostimissa ja monessa muussa laitteessa.

USB-C on kooltaan huomattavasti sirompi ja pienempi kuin tuttu USB-A-liitäntä. Uusi liitäntä mahdollistaa puolestaan nopeamman tiedonsiirron. Lisäksi USB-C:tä voitaisi käyttää myös esimerkiksi HDMI-liitännän sijaan sekä sillä voitaisi ladata puhelimia. Yksi liitäntä saattaisi siis parhaimmillaan korvata useamman piuhan kotona.

Hauska yksityiskohta on myös se, että USB-C-liitäntä sopii porttiinsa kummin päin tahansa toisin kuin edeltäjänsä. USB-C-liitäntää käytetään jo esimerkiksi Applen Macbook-tietokoneissa. Tulevana syksynä julkaistavassa iPhone 8 -puhelimeen on myös huhuttu tulevan USB-C-liitäntä.

***

0:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.