Tuttu ongelma: Miksei samaa mekkoa voisi käyttää monta kertaa?

Juhlakauden aikana moni suunnistaa kaupoille löytääkseen sen oikean – nimittäin näyttävän juhla-asun. Kun juhlia tuppaa olemaan monia, saattaa yhtäkkiseltään iskeä tunne: en voi käyttää tätä samaa mekkoa uudestaan! Tuttu tunne? Olet tehnyt yhden kohtalokkaan virheen.

Etenkin naiset sortuvat paikka paikoin ajattelemaan, ettei samaa mekkoa voisi käyttää toistamiseen, vaikka juhlatilaisuus olisikin eri. Pikkujoulut, hääjuhlat ja muut isommat tapahtumat kun vaativat usein panostusta, ja moni suuntaankin kaupoille metsästämään näyttävää juhla-asua joka herättää huomiota ja ihastusta.

Miksi ajattelemme, ettemme voi käyttää samaa mekkoa monta kertaa?

– Jos olet hankkinut todella mieleenjäävän mekon, jonka kaikki muistavat, ymmärrän hyvin, että sinulle iskee tunne ettet voi käyttää sitä toistamiseen, kirjailija Rinna Saramäki kuvaa.

– Toisin sanoen sellaista mekkoa ei varmaan kannata ylipäätään hankkia, jos käytät sitä vain yhden kerran – tai jos 365:sta päivästä 264 ovat sellaisia, jolloin sitä ei voi käyttää.

Saramäki uskoo, että suurin ongelmamme on, että haalimme itsellemme sellaisia vaatteita, joita emme tarvitse: tärkeintä olisi panostaa vaatekaappiin, jonka sisältö on käytännöllinen, omaan elämäntyyliin sopiva.

Vinkki!
Pidä vaatevarastosi sen kokoisena, että sen hahmottaminen on helppoa. Silloin tiedät jo hyvissä ajoin etukäteen, jos ja kun tarvitset jotain uutta, ja voit selvittää, mikä vaate täyttää tarpeesi parhaiten.

Lähde: Hyvänmielen vaatekaappi

Niinpä erikoisempien vaatekappaleiden rohmuaminen ei ole suotavaa, jos mekko jää vain vaatekaapin perukoille kerran käytettynä.

– Juhlamekkoja on siinä mielessä tyydyttävää ostaa, että ne ovat kauniita esineitä. Sitä esteettistä iloa, mitä saa kauniista esineestä, ei kannata kuitenkaan vaatia vaatekaapiltaan. Osta sen sijaan esimerkiksi kauniita kukkia kotiin, Saramäki vinkkaa himoshoppailijoille.

Jos kuitenkin haluat panostaa uuteen lookiin eri juhlatilaisuudessa, kannattaa kauppojen ovilta kääntyä suosiolla ja olla suuntaamatta merta edemmäs kalaan.

– Jos sinulla on saman kokoisia ystäviä, voit tehdä heidän kanssaan vaihtareita ja lainata heiltä juhlavaatteita, Saramäki kannustaa.

– Myös erilaisilla asusteilla voit muunnella omaa asua.

Lainamekossa

Hyvän mielen vaatekaappi -teoksen kirjoittanut Rinna Saramäki kertoo, että yksi nerokkaimmista keksinnöistä on "vaatteiden oma kirjasto": vaatelainaamo.

– Jos haluat joka kerta eri mekon eri tapahtumaan, paras vaihtoehto sinulle on vaatelainaamo, Saramäki vinkkaa.

Kirjailija harmittelee, etteivät vaatelainaamot ole vielä rantautuneet kaikkialle Suomeen.

– Esimerkiksi Jenkeissä on netin kautta toimiva pukuvuokrausfirma, jossa on todella upeita designmekkoja sekä täydellisiä hääjuhlamekkoja juhlavieraalle, Saramäki kertoo.

– Kaikki kyseiset tuotteet ovat mielettömän ihania luksusmekkoja, joita ei kannata ostaa itselleen – varsinkin, jos kyseessä on mieleenjäävästi koristeltu mekko, jota ei ole helppo käyttää kahta kertaa. Juuri tuon kaltaisille vaatteille pitäisi olla enemmän lainaus- ja vuokrauspalveluita.

Lue myös:

    Uusimmat