Tuttu ilmiö? Nainen julkaisi kuvan vieressä matkustaneen miehen ärsyttävästä toiminnasta

Lentoyhtiö meinasi lähettää alaikäisen lapsen väärään maahan – äiti anoi apua Twitterissä 1:33
Video: United Airlines oli lähettää lapsen väärään maahan kesällä 2019.

Naismatkustajalle ei liiennyt paljon jalkatilaa lennolla, kun vieressä istunut mies levitti jalkansa hänenkin puolelleen.

Matkustaja tyrmäsi lennolla vieressään istuneen miehen käytöksen. Sydneystä Melbourneen matkalla ollut nainen valitti sosiaalisen median ryhmässä vieressä istuvan miehen levittäneen jalkansa ajaen naisen näin kovin ahtaalle, kertoo Yahoo.

"Mitä ihmettä tämä on?", nainen kirjoitti ryhmään ja julkaisi kuvan jalkatilasta, josta suurimman osan vie mies. Kysehän on oman nimenkin saaneesta manspreading-ilmiöstä, jossa mies istuu leveästi jalat haarallaan. Kotimaisten kielten keskuksen sanatietokannassa ilmiö on tunnettu nimellä äijähaara vuodesta 2017 lähtien. Termiä kuvaillaan näin: joidenkin miesten tapa istua jalat harallaan, mikä voi ärsyttää muita matkustajia etenkin julkisissa liikennevälineissä.

Nainen kertoi saaneensa lopulta omittua takaisin omaa jalkatilaansa töyssyisen lennon aikana, mutta ei uskaltanut suoraan pyytää miestä siirtymään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Herätti ymmärrystä

Tapaus on jakanut mielipiteitä. Naisen julkaisuun tuli satoja ymmärtäväisiä kommentteja, kertoo Yahoo.

– Heitä kätesi käsinojan yli hänen syliinsä, ehdotti eräs.

Toinen kommentoija kertoi olleensa samanlaisessa tilanteessa ja huomauttaaneensa siitä vierustoverille kärsittyään tilanteesta 20 minuutin ajan.

– Miehet kävelevät jalat yhdessä, mikseivät he istukin niin, ihmetteli eräs nainen.

"Todella epämukavat oltavat"

Vaikka moni kertoi kärsineensä samanlaisesta tilanteesta, kaikki eivät automaattisesti tuominneet miestä. Lentokoneessa matkustaminen kun on muutenkin ahdasta.

– Rehellisesti sanoen mies näyttää pitkältä, ja kundiparalla oli varmaan todella epämukavat oltavat, pohti eräs kommentoija The Sunin Facebookissa.

– Sen sijaan, että olisit passiivis-aggressiivinen siitä, koputa häntä olkapäälle ja pyydä pysymään omalla paikallaan. Luoja sentään, kommentoi toinen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähteet: Yahoo, The Sun, Kotus

Lue myös:

    Uusimmat