Oletko huomannut nämä? 11 jokapäiväistä asiaa, jotka naiset ja miehet tekevät eri tavalla

Miesten ja naisten toimintatavat eroavat hyvinkin paljon toisistaan. Oletko kiinnittänyt huomiota näihin hauskoihin eroavaisuuksiin? 

Oletko huomannut, että jopa haukottelu on asia, jonka miehet ja naiset tekevät eri tavalla? Lue, kuinka erilaisilla tavoilla naiset ja miehet eroavat toisistaan. 

1. Paidan riisuminen

Useimmat miehet riisuvat paitansa vetämällä sen selästä niskansa ylitse. Naiset puolestaan riisuvat paitansa usein rullaamalla sen helmasta alkaen päänsä ylitse. Tämä ero ei suinkaan johdu siitä, että meidät olisi opetettu riisumaan eri tavalla. Naisten vaatteet ovat useimmiten vartalonmyötäisempiä, jolloin niiden riisuminen selkäkautta ei vain yksinkertaisesti onnistu.

2. Käsien näyttäminen

Jos pyydät miehiä näyttämään käsiään, he hyvin todennäköisesti näyttävät kämmenensä. Jos teet saman pyynnön naiselle, he näyttävät kämmenselkänsä. Kokeile vaikka! 

3. Haukottelu

Jos katselet iltapäivällä ympärillesi, näet luultavasti useammankin haukottelevan ihmisen. Jos katsot tarkkaan huomaat, että miehet peittävät suunsa nyrkillä, naiset puolestaan avokämmenellä haukotuksen ajaksi.

4. Äänten kuuleminen

Naisilla on tutkitusti herkempi kuuloaisti kuin miehillä. Naisten aivot on ohjelmoitu kuulemaan lapsen itkua, kun taas suuri osa miehistä voi nukkua sikeästi lapsen huudosta huolimatta. Vaikka naiset kuulevat äänet paremmin, miehet osaavat hahmottaa varmemmin, mistä suunnasta ääni on peräisin.

5. Istuminen

Naiset istuvat tyypillisesti jalat ristissä, sääret toistensa päällä. Miehet ovat istumisen suhteen sen sijaan avoimempia ja istuvatkin usein jalat levällään. Naisten asento johtuu pääasiassa vaatetuksesta. Monet naisten vaatteet on suunniteltu niin, että jalat levällään istuminen ei ole hyvä idea. Miesten istumisasento juontaa juurensa evoluutiosta, jossa kyseinen asento ilmaisi maskuliinisuutta.

6. Vasemman ja oikean erottaminen

Miehillä aina jompikumpi aivopuolisko on toista aktiivisempi. Tästä syystä miehet eivät koskaan sekoita vasenta ja oikeaa toisistaan. Mutta jos naista pyydetään osoittamaan vasemmalle, et saa hetkeen vastausta. Yleensä naiset joutuvat pohtimaan, kummalla kädellä he kirjoittavat, ja antavat vastauksen vasta tämän jälkeen.

7. Näkevät eri tavalla

Miehet näkevät selvemmin eteenpäin kaukaisuuteen, ja voidaankin sanoa, että heidän silmänsä ovat kuin kiikarit. Evoluutio on luonut miehille silmät, joiden avulla he pysyvät saalistamaan. Tästä syystä miehet eivät välttämättä löydä tavaroita, jotka ovat heidän näkökentässään. Naisilla on puolestaan miehiä parempi ääreisnäkö. Tämä on seurausta siitä, että naisten on tarvinnut tarkkailla, missä heidän lapsensa menevät.

8. Pallon heittäminen

Rennossa pallon heittelyssäkin on eroja sukupuolten välillä. Kun mies heittää palloa, hän heittää sen päänsä vierestä yläkautta. Jos naiset saavat itse valita, he heittävät pallon tyypillisesti alakautta.

9. Sitovat kylpytakin eri tavalla 

Naiset sitovat kylpytakin yleensä tiukasti vyötärölle, kun miehet puolestaan sitovat takin yleensä alemmas lantiolle. Naiset eivät yleensä halua, että vaatteet roikkuvat heidän päällään. Miehet eivät välitä tästä puolestaan lainkaan. 

10. Suorittavat asioita eri tavalla

Miehet kykenevät keskittymään yleensä vain yhteen tehtävään yhtä aikaa. Keskustelu parranajon yhteydessä ei ole siis mahdollista. Naiset sen sijaan pystyvät yleensä keskittymään useisiin asioihin samanaikaisesti. Jälleen kerran syy tähän eroavaisuuteen löytyy evoluutiosta. Jos miehet eivät keskittyneet täysin metsästykseen, perhe näki nälkää. Jos naiset olisivat puolestaan keskittyneet vain yhteen asiaan, heidän lapsensa olisivat voineet joutua vaaraan. 

11. Ongelmien käsittelyssä eroja

Kun naiset kohtaavat ongelmia, he puhuvat niistä äidilleen, ystävilleen tai kampaajalleen. Naiset saattavat myös kirjoittaa asiasta päiväkirjaan tai jakaa murheensa sosiaalisessa mediassa. Kun miehet murehtivat, he todennäköisemmin istuvat tv:n ääressä täydessä hiljaisuudessa. Vasta rauhoittumisen jälkeen miehet pystyvät ryhtymään toimeen ongelmien ratkaisemiseksi.

Video: Miehet sortuvat useisiin mokiin yöelämässä naista metsästäessään.

Lähde: Brightsideme

Lue myös:

    Uusimmat