Tutkimusyhtiö ennustaa: Lasipintaiset älypuhelimet yleistyvät selvästi

Lasin ennusteaan yleistyvän älypuhelinten pintamateriaalina selvästi tulevien vuosien aikana. Tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin ennusteiden mukaan myös takaa lasipintaisten älypuhelinten osuus kaikista älypuhelintoimituksista on kasvamassa 26 prosentista tänä vuonna 60 prosenttiin jo vuonna 2020.

Premium-luokassa lasi on noussut jo hallitsevaksi materiaaliksi, sillä lähes kaikki kalliimman hintaluokan älypuhelinmallit tänä vuonna ovat olleet jo takaa lasipintaisia.

Lasi on luonnollisesti metallia tai muita materiaaleja herkemmin rikkoutuvaa. Sen puolesta älypuhelinten materiaalina puhuvat kuitenkin monet seikat. Yleisesti lasin ajatellaan pystyvän tarjoamaan metallia paremman, premium-tason laatutuntuman. Lisäksi lasin yleistymistä vauhdittaa tuen lisäämiselle langattomalle lataukselle. Induktiivinen lataus ei toimi metallien läpi ainakaan yhtä tehokkaalla tavalla.

Lisäksi Counterpoint huomauttaa, että vaikka lasi on nyt yleisempää premium-älypuhelimissa ja se tarjoaa paremman laatuvaikutelman, on lasi itseassa materiaalina älypuhelimeen edullisempaa suuressa mittakaavassa kuin metallin käyttö.

Lasirakenne helpottaa myös yhteyksien toimintaa sen päästäessä paremmin läpi verkkosignaaleja. Tämä lienee yksi ratkaiseva tekijä lasin yleistymisen takana yhä voimallisemmin ensi vuodesta alkaen markkinoille tulevissa 5G-älypuhelimissa, joissa korkeampien käytettävien taajuuksien myötä antennisuunnittelu vaikeutuu huomattavasti.

Counterpointin mukaan Applen iPhoneista jo 64 prosentissa on lasitausta. Samsungilla osuus on nyt 36 prosenttia ja sen ennustetaan kasvavan 50 prosenttiin ensi vuonna. Myös useat kiinalaiset valmistajat – Huawei, Oppo, Vivo ja Xiaomi – ovat kasvattaneet ja kasvattamassa yhä lasipintaisten mallien osuutta.

Lue myös:

    Uusimmat