Tutkimuskin sen todistaa: Läheiset ystävät tekevät hyvää terveydellesi

Kaipaatko elämääsi helppoa terveysvinkkiä? Tässä sinulle yksi sellainen.

Ajan viettäminen parhaan ystäväsi kanssa voi korjata elämässäsi lähes kaiken, väittää tuore tutkimus.

Sen lisäksi, että parhaat ystävät auttavat nostamaan sinut synkimmistäkin vesistä, yhteisen ajan viettämisellä voi olla positiivisia vaikutuksia myös terveyttäsi ajatellen. Ja mikä parasta, terveysvaikutukset yltävät vielä vuosienkin päähän.

Ystävät auttavat pienentämään sairastumisriskiä 

Yhdysvaltalaisen Northwesternin yliopiston tekemässä pienessä tutkimuksessa on tultu siihen tulokseen, että vilkas sosiaalinen elämä saattaa linkittyä hyvään terveydentilaan vanhemmalla iällä. Tutkimukseen osallistui viisikymmentä vanhempaa miestä ja naista, joiden psykologista hyvinvointia lähdettiin tutkimaan kyselylomakkeen avulla.

Tutkija William J. Chopikin mukaan tärkein löydös tutkimuksessa oli se, että juuri ystävyyssuhteilla – ei perhesuhteilla – todettiin olevan kauaskantoisia vaikutuksia terveydelle. Ilman läheisiä ystäviä olemme vaarassa sairastua sydänsairauksiin, niveltulehdukseen, tyypin 2 diabetekseen ja dementiaan.

– Tämä tutkimus tukee ajatusta siitä, että läheiset suhteet parantavat terveyttä ja hyvinvointia koko elinkaaren ajan, Chopik selittää.

Nyt kun ystävien hyvää tekevistä vaikutuksista on mustaa valkoisella, eikö olisi hyvä aika sopia mukava illanvietto hyvässä seurassa? Ihan jo terveytesi tähden.

Lähde: KidSpot

***

0:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja