Mainos

Tutkimus: Videopelejä pelaamalla voi oppia ajamaan paremmin

Tutkimuksen mukaan auto- ja toimintapelien pelaaminen kohentaa autolla ajamiseen tarvittavia taitoja.

Hongkongin ja New Yorkin yliopistoissa tehdyn tutkimuksen mukaan toiminnantäyteisten videopelien runsas pelaaminen parantaa motorisia taitoja ja siihen liittyvää visuaalista hahmottamiskykyä. Psychological Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tämä näkyy eritoten auton ajamiseen liittyvissä taidoissa.

Toiminnallisten pelien pelaajien huomattiin omaavan paremmat taidot pysytellä ajokaistalla kuin ei-toiminnallisten pelien pelaajilla.

Tutkimuksessa ei-toiminnallisten pelien pelaajia jaettiin kahteen ryhmään, joista toisella peluutettiin pelejä, joissa ei ole toimintaa, ja toisella pelejä, joissa oli toimintaa.

Autolla ajamista ja muuta toimintaa sisältäneitä pelejä pelannut ryhmä paransi motorisia taitojaan huomattavasti. Passiivisempia pelejä pelannut ryhmä taas ei.

Kauppalehden mukaan molemmat ryhmät pelasivat pelejään kymmenen tunnin mittaista jaksoa. Sen jälkeen heidän piti ajaa simulaattorilla tietä, jossa sivutuuli vaikutti auton ohjattavuuteen.

Kauppalehden mukaan osallistujia testattiin myös pelillä, jossa he yrittivät pitää kelluvan pisteen keskellä näyttöä peliohjaimen avulla.

Tutkimuksen lopullinen päätelmä on, että toiminnallisten pelien pelaaminen parantaa pelaajien reaktiokykyä ylipäätänsä ja ovat eduksi ajotaitojen opettelemiselle. Tähän ei tarvita edes autolla ajamista sisältävää peliä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.