Mainos

Tutkimus väittää: Kiroilu lisää fyysistä suorituskykyä ja lievittää kipua

Vaikka kiroilua katsotaan usein pahalla, siitä voi olla todellista hyötyä fyysisissä suorituksissa. 

Hyviä uutisia kaikille niille, jotka kuntosalilla joutuvat puremaan hammastaan aina viimeisiä toistoja tehdessään. Tutkijat ovat nimittäin tulleet nyt siihen tulokseen, että kiroilu voi lisätä sekä lihaskasvua että kestävyyttä.

Englantilaisen Keelen yliopiston tekemässä tutkimuksessa osallistujia pyydettiin kiroilemaan sekä intensiivisen pyöräilysession että puristusvoimaa mittaavan testin aikana. Osallistujia pyydettiin valitsemaan yksi luonnolliselta tuntuva kirosana, jota he hokisivat suorisusten aikana. Vertailun vuoksi testit toistettiin uudelleen niin, ettei kirosanaa käytetty.

Nämä testit analysoituaan tutkijat tulivat siihen tulokseen, että kiroilu vaikutti osallistujien suorituskykyyn positiivisella tavalla. Kiroilu auttoi osallistujia nostamaan pyöräilykokeessa maksimitehoaan 24 watilla, kun taas puristusvoimatestissä kirosanat paransivat suoritusta keskimäärin 2,4 kilon edestä.

Vaikka suorituskyvyn huomattiin parantuneen kiroilun myötä, sen ei kuitenkaan todettu nostavan sykettä. Tutkija Richard Stephensin mukaan tämän perusteella voidaankin päätellä, että kiroilu ei vaikuta ihmisten sympaattiseen hermostoon.

Sitä, miksi fyysinen suorituskyky ja kivun sieto paranevat kiroilun yhteydessä, ei osata vielä varmuudella kertoa, vaan lisätutkimuksia tarvitaan.

Kyseinen tutkimus on jatkoa aiempaan tutkimukseen, jossa kiroilun todettiin auttavan kivunsiedossa, mikä selittää sen, miksi niin monet meistä kiroilevat satuttaessaan itsensä.

Seuraavan treenin parissa voit kokeilla, auttaako kiroilu todella jaksamaan paremmin.


Lähde: Independent  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.