Mainos

Tutkimus väittää: iPhonen käyttäjät epärehellisempiä kuin Androidin

Puhelin on eräänlainen statussymboli jo sellaisenaan, mutta tuore tutkimus paljastaa puhelimen kertovan paljon myös käyttäjänsä rehellisyydestä.

Tutkijoiden mukaan Applen iPhone-puhelimien omistajat ovat todennäköisimmin nuoria naisia, joita huolettaa älypuhelimien merkityksen statussymbolina kasvavan.

Puhelinmallin valinta kertoo muutakin: iPhonen käyttäjät paljastuivat tutkimuksessa vähemmän rehellisiksi ja nöyriksi kuin Android-puhelimien käyttäjät. iPhone-puhelimen omistajat kokivat itsensä myös tunteellisemmiksi.

Android-käyttäjiä kuvailtiin todennäköisimmin vanhemmiksi, rehellisemmiksi ja myöntyväisemmiksi. He eivät riko sääntöjä omaa etua tavoitellakseen yhtä todennäköisesti kuin iPhone-käyttäjät. He arvostivat myös vähemmän varakkuutta ja statusta.

Tutkijat kertoivat olettaneensakin iPhonen käyttäjien pitävän sosiaalista statusta tärkeämpänä. Yllätyksenä tuli kuitenkin se, että iPhonen käyttäjät kokivat itsensä epärehellisemmiksi.

Persoonallisuuden ja puhelinmallin kytkösten selvittyä tutkijat kertoivat pystyvänsä arvaamaan henkilön puhelinmallin muutaman tarkentavan kysymyksen jälkeen 70 prosentin todennäköisyydellä.

Syyskuussa julkaistuun Lincolnin ja Lancasterin yliopistojen tekemään tutkimukseen osallistui 530 henkilöä vuosina 2015–2016.

 

Lähde: Cnet

***

7:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.