Mainos

Tutkimus tv-tikusta: Antaa roistoille pääsyn kotiverkkoon

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies on julkistanut raportin, joka havainnollistaa ns. esineiden internetiin (IoT) liittyviä riskejä tv-tikun kautta. 

EZCast-tv-tikku tekee tavallisesta televisiosta älytelevision peilaamalla älypuhelimen tai tietokoneen kuvan tv-ruudulle. Check Pointin tutkijat kertovat löytäneensä väylän, jonka avulla ulkopuolisen on mahdollista saada tv-tikun kautta hallintaansa käyttäjän langaton lähiverkko ja sen myötä myös verkossa liikkuva tieto ja kaikki siihen yhteydessä olevat laitteet.

Näin hyökkääjä toimii

 • Hyökkääjä pääsee sisään Wi-Fi-järjestelmän kautta ja pääsee helposti käsiksi sekä EZCastin omaan verkkoon että kodin muihin verkkoihin.
 • Sisään päästyään hyökkääjä pystyy liikkuman langattomassa lähiverkossa kenenkään huomaamatta. Pahimmassa tapauksessa tarjolla voi olla niin terveystietoja kuin tiliotteitakin, mikä tekee identiteetin varastamisesta helppoa.
 • Hyökkäys on mahdollista käynnistää etänä.

EZCastilla on arviolta viisi miljoonaa käyttäjää kautta maailman, ja se on markkinoilla myös Suomessa. Tv-tikulla on oma Wi-Fi-verkko, jonka avulla se välittää datan tietokoneelta tai puhelimelta televisiolle. 

IoT koskee jo laajaa laitejoukkoa pienistä tv-tikun tapaisista kuluttajalaitteista autoihin ja monimutkaisiin teollisuuden järjestelmiin asti. Markkinoilla olevien laitteiden taso tietoturvan kannalta vaihtelee. Check Point kehottaa kuluttajia ottamaan selvää laitteiden tietoturvasta jo ostovaiheessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.