Mainos

Tutkimus: Tästä syystä naiset ihastuvat narsistisiin miehiin

Jos sinusta tuntuu siltä, että sinua viehättävät miehet osoittautuvat joka kerta ääliöiksi, et ole ihan väärässä, kirjoittaa Women’s Health -verkkolehti.

Itävaltalaisen tutkimuksen mukaan naiset kiinnostuvat helpommin miehistä, joilla on narsistisia piirteitä. Tutkimuksen mukaan kuitenkin itseluottamus, ei narsismi, on se piirre, joka naisia miehissä viehättää.

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt pistettiin pikatreffeille. Jokaisen tapaamisen jälkeen naiset arvioivat, haluaisivatko he tavata miehen uudestaan vai eivät.

Naiset halusivat deittailla huomattavasti enemmän sellaisia miehiä, joilla oli narsistisia piirteitä. Tällaisia piirteitä ovat esimerkiksi turhamaisuus ja huomionhakuisuus.

Mutta kun tutkijat tutkivat ulospäinsuuntautuneiden ihmisten piirteitä, kuten itsevarmuutta, yhteys narsismin ja viehätyksen välillä katosi.

Naisten kiinnostus narsistisista piirteistä saattaa selittyä siis miehen seurallisuudella.

Narsistit tekevät yleensä hyvän ensivaikutelman, koska he ovat ulospäinsuuntautuneita. He esimerkiksi ottavat ohjat käsiinsä keskusteluissa, jotta tekisivät vaikutuksen muihin ja saisivat huomion siten itselleen. Tutkijoiden mukaan tämä saa heidät näyttämään hurmaavilta.

Saksalaistutkimuksen mukaan narsististen ihmisten viehätys kuitenkin loppuu, kun he ovat pitkäaikaisessa parisuhteessa. Heistä tulee itsekeskeisiä ja kilpailuhaluisia, kertovat tutkijat.

Itävaltalaisen Grazin yliopiston professori Emanuel Jauk kertoo, että deittaillessa seuralliset ja itsevarmat miehet päihittävät ääliöt joka kerta.

Video: Näin suomalaismiehet tekevät vaikutusta yöelämässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.