Mainos

Tutkimus: Suomalaiset kokevat juovansa alkoholia vastuullisesti

2:16

Suomalaiset kokevat juovansa vastuullisesti, selviää valtion alkoholiyhtiön Altian teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneista peräti 87 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että he kokevat olevansa vastuullisia alkoholinkäyttäjiä.

Kanssaihmisiä piti vastuullisina alkoholinkäyttäjinä hieman harvempi, sillä 62 prosenttia vastaajista koki suomalaisten olevan vastuullisia alkoholinkäyttäjiä.

Yli puolet oli sitä mieltä, että juomakulttuuri on Suomessa kehittymässä vastuulliseen suuntaan. Valtaosa näki, että lisääntynyt kiinnostunut terveellisiin elintapoihin muuttaa juomakulttuuria vastuullisemmaksi.

– Me näemme myös tämän kehityskulun ja se on itse asiassa osa isompaa kansainvälistä trendiä. Terveelliset elämäntavat, liikunnan ja ruokavalion merkitys ja yksilön vastuu omasta hyvinvoinnistaan ovat kuluttajien vahvasti kokemia asioita. Ne muuttavat myös juomakulttuuria miedompaan, vastuullisempaan ja kohtuullisempaan suuntaan, Altian tutkimuspäällikkö Milla Sorsakivi sanoi tiedotteessa.

Suurin osa vastaajista uskoi myös, että humaltuminen on nykyään vähemmän sosiaalisesti hyväksyttävää kuin aikaisemmin.

Vastuulliseksi alkoholinkäyttäjäksi vastaajat kuvasivat henkilöä, joka ei houkuttele muita juomaan alkoholia, joka itse juo vain muutaman annoksen kerrallaan ja joka nauttii alkoholia osana juhlaa tai sosiaalista tilannetta.

Tutkimuksen toteutti YouGov-tutkimuslaitos ja siihen vastasi toukokuussa yli 1 000 suomalai

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.