Suolan käyttöään vähentävät pienentävät vaaraansa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja aivoverenkiertohäiriöihin. Nyt tämä on varmistettu myös kiinalaisväestössä.
Yllä olevalla videolla käydään läpi suomalaisten "ruokahurahduksia" karppauksesta sokerittomuuteen.
Stroke-lehdessä julkaistun tutkimuksen perusteella suolan käytön vähentäminen pienentää sairastumisriskejä jo muutaman vuoden kuluessa.
Riski sairastua aivoinfarktiin oli noin neljänneksen pienempi osallistujilla, jotka vähensivät suolan käyttöään, kun vertailukohtana olivat suolan käyttönsä ennallaan pitäneet. Tämä havaittiin viiden vuoden seurannassa.
Havainnot perustuvat 78 000 kiinalaisen kysely- ja rekisteritietoihin. Suolan käytöstä kyseltiin kolmesti vuosina 2006–2010 ja aivoverenkiertohäiriöitä selvitettiin vuosilta 2010–2015. Seurannan aikana 1 600 osallistujaa sairastui aivoverenkiertohäiriöön.
Lue myös: Tunnetko aivoinfarktin oireet? Selviytyminen on kiinni minuuteista