Tutkimus paljastaa uusia tietoja pulloveden sisällöstä – lähes jokaisen vesimerkin tuotteessa mikromuovia

Pullotetusta vedestä löytyy mikromuovia, paljastaa uusi tutkimus. Tutkimus on toistettu useassa eri maassa.

Orb Median tutkimus osoittaa, että mikromuovia löytyi lähes kaikista tutkituista pullovesistä maasta ja veden tuotemerkistä riippumatta.

Kyseessä on tähän mennessä laajin toteutettu tutkimus pulloveden muovimäärästä. Vielä ei tiedetä, onko mikromuovin juominen ihmiselle terveydellisesti haitallista.

Tutkimukseen osallistunut Yle kertoo, että myös hanavedestä löytyy mikromuovia, mutta viimeisimmän tutkimustuloksen valossa pullovedessä on ainakin yli 0,1 millimetrin kokoisia mikromuoveja enemmän kuin hanavedessä. 

Tutkituista vesimerkeistä kahta myydään Suomessa

Tutkituista 11 vesipullomerkistä kahta myydään myös Suomessa, Eviania ja San Pellegrinoa. Muoviteollisuus ry julkaisi tänään tiedotteen, jossa se vastaa tutkimuksen kritiikkiin muovipullojen mikromuovin alkuperästä.

– Nykyisen tiedon perusteella ei ole tarkoin arvioitavissa, mistä mikromuovia olisi vesiin tullut. Asianmukaisesti valmistetusta ja käsitellyistä muovipakkauksista muovia ei tulisi irrota, ei myöskään sulkimista, joihin epäilys osin on kohdistunut, tiedotteessa kommentoidaan.

Muoviteollisuus ry kertoo myös, että tunnetuimmat veden pullottajayritykset ovat tarkastaneet prosessinsa uutisen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat