Tutkimus: Nuoret aikuiset harrastavat vähemmän seksiä kuin ennen

Nykynuoret eivät olekaan niin seksuaalisesti aktiivisia kuin yleisesti luullaan.

Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistu tutkimus on selvittänyt, että 1990-luvulla syntyneet amerikkalaisnuoret ovat seksuaalisesti yli kaksinverroin epäaktiivisempia parinkympin kieppeillä kuin edellinen sukupolvi. Epäaktiivisuus on heillä myös suurempaa kuin edellisellä vuosikymmenellä syntyneellä, hieman vanhemmalla osalla Y-sukupolvea, kertoo Washington Post.

Tutkimus perustuu kyselyvastauksiin, jotka on kerätty vuosina 1972–2014. Seksihistoriaansa kyselyissä avasi yhteensä 26 707 osallistujaa. Kyselyissä 1990-luvulla syntyneistä 15 prosenttia kertoi, ettei ole harrastanut seksiä 18 ikävuoden jälkeen. 1970- ja 1980-luvuilla syntyneistä 12 prosenttia ja 6 prosenttia 1960-luvulla syntyneista raportoi samaa.

Tutkimuksessa ei kuitenkaan täysin selvinnyt, oliko osallistujilla ollut seksikumppaneita ennen 18 ikävuotta vai olivatko he neitsyitä kyselyyn vastatessaan. Joka tapauksessa tutkijat huomioivat, että mikä tahansa väheneminen seksuaalisessa aktiivisuudessa puhuu kuitenkin tyypillisesti Tinderin ja muiden deittisovellusten Y-sukupolveen liitettyä vapaan seksin ajattelumallia vastaan.

Seksin harrastamisen aloittamista viivyttäessään nuoret naiset rikkovat vuosikymmeniä vanhaa mallia, jossa amerikkalaismiehillä ja -naisilla oli jokseenkin samankaltaiset seksielämät, tutkimusta johtanut Jean Twenge kertoi Mashable-sivustolle.

Tutkimustulokset sopivat nähtävissä olevaan trendiin, jonka mukaan nuoret aikuiset viivyttelevät aikuisuuteen liittyviä askeleita, kuten naimisiinmenoa. Heillä onkin yksilökeskeisempi elämänkatsomus kuin niin kutsutulla X-sukupolvella, sanoo Twenge.

– Milleniaalisukupolvella kestää pidempään kasvaa aikuisuuteen.

Erityisesti milleniaalisukupolven naiset harrastavat seksiä vähemmän kuin X-sukupolvi. Noin 5,4 prosenttia milleniaalinaisista kertoi, ettei heillä ole lainkaan seksikumppaneita, X-sukupolven naisista samaa kertoi vain 2,3 prosenttia.

Tutkijoiden kohteena oli liki 27 000 amerikkalaisaikuista.

Lähde: Mashable

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja