Tutkimus: Hälyttävän harva ikääntyvä nainen on tyytyväinen kehoonsa

Vain pieni osa ikääntyvistä naisista on tyytyväisiä omaan kehoonsa. Kehoonsa tyytyväiset ikääntyvät naiset harrastavat muita enemmän liikuntaa ja kärsivät vähemmän painoon liittyvistä ongelmista.

Yhdysvaltalaisen University of North Carolina School of Medicine -yliopiston tutkimuksen mukaan yli 50-vuotiaista naisista vain 12,2 prosenttia on tyytyväisiä vartaloonsa. Tutkimusta johtaneen professori Cynthia Bulikin mukaan on huolestuttavaa, että näin pieni määrä naisia on tyytyväisiä vartalonsa kokoon. Hän kertoo tutkimusryhmän kuitenkin olleen kiinnostunut erityisesti siitä, miksi jotkut naiset pysyvät tyytyväisenä oman vartalonsa kokoon, vaikka ikää kertyy ja yhteiskunta luo sosiaalisia paineita pysyä nuorekkaan hoikkana. Lisäksi anti-ageing-kosmetiikkateollisuudessa pyörii miljardeja dollareita.

Tutkimukseen osallistui 1789 amerikkalaista naista iästä 50 ylöspäin. Osallistujille esitetyt kysymykset käsittelivät muun muassa painonhallintaa, syömishäiriöitä ja elämänlaatua. Tutkimustuloksien mukaan vartaloonsa tyytyväisillä naisilla oli muita alhaisempi painoindeksi ja heillä näytti olevan myös vähemmän syömishäiriöitä ja laihduttamista. He harrastivat myös enemmän liikuntaa kuin muut osallistujat. Omaan vartaloonsa tyytyväiset naiset raportoivat kuitenkin tyytymättömyyttä muissa ulkonäköasioissa. Lähes 54 prosenttia oli tyytymättömiä kasvoihinsa ja ihoonsa tyytymättömiä oli peräti 78,8 prosenttia.

Lue myös:

MTV

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja