Tutkijoiden uskomaton löydös: Coca-Cola hoitaa suolitukoksen

Kreikkalaistutkijoiden mukaan Coca-Colaa voitaisiin käyttää yleisenä hoitomuotona suolitukoksiin.

Coca-Cola on äärimmäisen syövyttävää ja sen on todettu toimivan yllättävän hyvänä tehoaineena muun muassa kodin siivouksessa

Lue Koti-osiosta:Coca-Cola onkin tehoaine

Maailmankuulun juoman tehot eivät kuitenkaan jää tähän. Kreikkalaistutkijoiden mukaan kolajuoma soveltuu nimittäin myös suolistotukosten hoitoon. Tutkijoiden mukaan myös Coca-Colan dieettiversiot sisältävät yhdisteitä, joilla suolitukokset hoituvat tehokkaasti ja turvallisesti. Mutta mihin Coca-Colan ihmevaikutukset sitten perustuvat?

– Coca-Cola muistuttaa vatsahappoja, joiden uskotaan olevan tärkeässä osassa kuitujen hajottamista. Juoman kuplat tehostavat myös liuottamisen mekanismeja, kreikkalaistutkijat raportoivat.

Coca-Cola kehiteltiin alun perin lääkkeeksi

Monet eivät tiedä, että maailmankuuluksi virtoitusjuomaksi kasvanut Coca-Cola kehiteltiin alun perin lääkkeeksi ja sitä myytiin ainoastaan apteekeissa. Juomasta kerrottiin olevan apua niin morfiiniriippuvuuden kuin impotenssin hoidossa.

Ateenan lääketieteellisen yliopiston tohtori Spiros Ladas ja hänen kollegansa todistivat Coca-Colan nyt myös tehokkaaksi suolistotukoksen avaajaksi. Kolajuoma avasi suolistotukoksen yli 90 prosentilla tutkimukseen osallistuneista potilaista, eikä kallista ja riskialtista mahalaukun leikkausta tarvittu. Yli 10 vuotta Coca-Colan vaikutuksia analysoinut tutkijaryhmä väittääkin, että juomaa tulisi vakavasti harkita hoitomenetelmänä.

– Juoman saatavuus, edullisuus ja turvallisuus tekee siitä kustannustehokkaan hoitomenetelmän ruoansulatuskanavan tukoksiin.

Ateenan lääketieteellisen yliopiston tutkimustuloksista kerrottiin tuoreessa ruoansulatuselinten farmakologiaan ja lääkehoitoon erikoistuneessa julkaisussa. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat