Tutkijoiden uskomaton läpimurto: Oluessa on terveellisiä molekyylejä

Tutkijat ovat löytäneet oluesta terveellisiä molekyylejä, joita voidaan mahdollisesti hyödyntää lääketieteessä.

Olutta on monissa tutkimuksissa tituuleerattu jopa terveelliseksi juomavaihtoehdoksi, mutta nyt tiedemiehet ovat tehneet todellisen läpimurron. Washingtonin yliopiston tutkijat ovat nimittäin löytäneet oluesta molekyylejä, joita voidaan mahdollisesti hyödyntää lääketieteessä. Tutkijoiden mukaan kyseessä on kitkerän maun olueen aikaansaava yhdiste, joka syntyy oluen käymisprosessin yhteydessä humalasta. Tutkijat pystyivät ensimmäistä kertaa selvittämään näiden molekyylien tarkan kokoonpanon.

Tutkimusta johtaneen yliopiston kemian professori Werner Kaminskyn mukaan läpimurto voi johtaa muun muassa uusien diabetes- ja syöpälääkkeiden kehittelyyn. Aiemmat tutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että oluen kitkeristä yhdisteistä voi olla apua muun muassa flunssan ja tulehdusten hoidossa. Professori Kaminskyn mukaan tutkimustulokset eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että ihmisten pitäisi ryhtyä juomaan nyt olutta tuoppikaupalla.

– Liiallista oluen juontia ei voi suositella hyvän terveyden ylläpitämiseen. Mutta oluesta eristettyjä yhdisteitä voidaan nyt pitää todistetusti terveellisinä.

Makuja-osion fanina kuulet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat