Mainos

Tutkija VOK-kyselystä: Kansan mielipide odotettu – suurimmat kuohut ja loiskeet käydään netissä

3:13

Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyssä suurin osa suomalaisista suhtautuu myönteisesti tai neutraalisti vastaanottokeskuksen perustamiseen omaan kuntaan. Verkkokeskusteluista voisi saada asiasta toisenlaisen kuvan.

Kunnallisalan kehittämissäätiö selvitti suomalaisten suhtautumista vastaanottokeskuksiin. Kyselyn teettäjän mukaan tulokset olivat odotetunkaltaisia, vilkkaasta ja paljon huomiota saaneesta verkkokeskustelusta huolimatta.

– Nettikeskustelu yleensä on ääripäiden keskustelua suurelta osin ja ne kaikkein suurimmat kuohut ja loiskeet käyvät siellä. Tämä kansan mielipiden oli odotetun kaltainen eikä niin kuohuva kuin nettikeskustelut, arvioi Kunnallisalan kehittämissäätiön asiamies Antti Mykkänen.

Mykkäsen mukaan negatiiviset asenteet, joihin verkossa törmää, ovat pitkälti Suomen harjoittaman politiikan peruja.

– Meillä Suomessahan ei ole harjoitettu aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa, vaan meillä on ollut viime vuosikymmeninä pakolaispolitiikka. Kun sekä lähtöpäässä on tragedioita ja myös vastaanottopää on haasteissa, se johtaa siihen, että kansalaisilla on enemmän negatiivinen näkemys asiakokonaisuuteen, Mykkänen arvioi.

MTV Uutiset kysyi mielipiteitä myös kansalta. Katso oheinen video.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.