Mainos

Suomalaisten tyytymättömyys kasvaa – eniten ei-tyytyväisiä vasemmistoliiton kannattajissa

8:15

Taloustutkimuksen ja ajatuspaja e2:n tekemän tutkimuksen mukaan tyytymättömyys on laajassa kasvussa suomalaisten keskuudessa.

Elämän edellytysten koki heikentyneen jopa 74 prosenttia. Monien tutkimukseen vastanneiden mielestä eriarvoistuminen uhkaa suomalaista yhteiskuntaa, kertoo e2:n tutkija Ville Pitkänen.

Pitkäsen mukaan tyytymättömyyttä on erityisesti pienituloisten keskuudessa. Myös poliittisella kannalla oli tutkimuksessa väli tyytymättömyyden tunteen kokemisen kannalta.

– Perinteinen oikeisto-vasemmisto-jako vaikuttaa. Puolueitten kautta tarkasteltuna vasemmistoliitosta löytyy kaikkein eniten tyytymättömiä kansalaisia, Pitkänen sanoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Vaikka tyytymättömyys oli tutkimuksen mukaan hälyttävänkin korkealla tasolla, ei Pitkäsen mukaan tuloksia kannata lähteä kutienkaan liioittelemaan.

– Tyytymättömyys tietyllä tasolla kuuluu demokratiaan ja se toimii käyttövoimana, tämä on normaalia. Signaalit tavalla ovat (kuitenkin) huolestuttavia, jos tyytymättömyys laajenee ja koetaan toivottomuutta ja näköalattomuutta.

Kenen mitta on täysi? -tutkimukseen vastasi maaliskuussa noin 4700 ihmistä ja sen toteuttivat Taloustutkimus ja ajatuspaja e2.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.