Mainos

Tutkija uudesta sähköpostitutkinnasta: Voi vahingoittaa Clintonia enemmän kuin nyt osaamme odottaa

Hillary Clintoniin liittyvän sähköpostijupakan uusimman käänteen vaikutusta Yhdysvaltain vaaleihin on tässä vaiheessa mahdoton arvioida, sanoo Tampereen yliopistossa Fulbright-tutkijana vieraileva Peter Miller. Hänen mukaansa on maltettava odottaa muutama päivä, jotta liittovaltion poliisin FBI:n aloittamista selvityksistä saataisiin lisää tietoa.

– Voi olla, että uusilla posteilla ei ole mitään yhteyttä alkuperäiseen sähköpostitutkintaan. Voi myös olla, että ne vahingoittavat Clintonia enemmän kuin nyt osaamme odottaa, Miller pohtii.

Miller tähdentää, että tässä vaiheessa tiedämme vielä hyvin vähän. Toisaalta hän muistuttaa, että monet amerikkalaiset ovat jo lyöneet lukkoon kantansa Clintonin sähköposteihin.

Varsinaiseen vaalipäivään on aikaa alle kaksi viikkoa. Miljoonat amerikkalaiset ovat kuitenkin jo äänestäneet ennakkoon. 

Selvitysten kestosta ei tietoa

Aiempi skandaali puhkesi, kun selvisi, että Clinton oli käyttänyt omaa sähköpostiosoitettaan työssään ulkoministerinä.

Tuon tutkinnan päätteeksi liittovaltion poliisi FBI ilmoitti, että Clinton oli ollut huolimaton mutta häntä ei ollut syytä asettaa syytteeseen. 

Eilen FBI ilmoitti kuitenkin alkaneensa selvittää uusia sähköposteja, jotka sen mukaan saattavat liittyvät aiempaan tutkintaan. Tiedot siitä, millaisesta materiaalista tällä kertaa on kyse, ovat hataria.

Sidos seksiviesteistä epäillyn tutkintaan

New York Times -lehden mukaan uudet sähköpostit pulpahtivat esiin Clintonin avustajan Huma Abedinin miehen Anthony Weinerin tietokoneelta.

Weinerin tekemisiä tutkitaan, koska hänen epäillään lähettäneen sopimattomia viestejä 15-vuotiaalle tytölle.

NBC:n hankkimien tietojen mukaan Clintonia koskevassa materiaalissa on kyse siitä, että avustaja Huma Abedin olisi lähettänyt Clintonille viestejä miehensä käyttämältä koneelta.

Avustaja asuu nykyisin erossa miehestään.

FBI ei arvioi tutkintaa

FBI:n johtaja James Comey kirjoittaa kirjeessä kongressin johtohenkilöille, ettei FBI tässä vaiheessa pysty arvioimaan, onko uudella Clintoniin liitetyllä materiaalilla merkitystä vai ei.

Comeyn mukaan vielä on myös mahdotonta ennustaa, miten pitkään lisäselvittely kestää. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja