Mainos

Reid: FBI-johtaja Comey pimittänyt tiedot Trumpin ja Venäjän hallituksen yhteyksistä

Yhdysvalloissa senaatin demokraattien johtaja Harry Reid syyttää FBI:n johtajaa James Comeya siitä, että tämä on pimittänyt tiedot presidenttiehdokas Donald Trumpin ja Venäjän hallituksen yhteyksistä.

Reidin mukaan Comey on jättänyt julkistamatta tiedot tiiviistä yhteydenpidosta Venäjän hallituksen, Donald Trumpin ja tämän keskeisten neuvonantajien välillä. Reid sanoo vaatineensa Comeya julkaisemaan nuo tiedot jo kuukausia sitten.

Reid niin ikään arvioi, että Comey on saattanut rikkoa lakia ilmoittaessaan Hillary Clintoniin liittyvien sähköpostien tutkinnan uudelleenavauksesta. Senaattorin mukaan FBI:n johtaja on voinut rikkoa Hatch Actia, joka määrää, että hallinnon viranomaiset eivät saa käyttää asemaansa vaaleihin vaikuttamiseksi.

Myös oikeusministeriö oli varoittanut Comeya, ettei tämän tulisi julkistaa tietoa Clinton-sähköpostien uudesta tutkinnasta juuri presidentinvaalien alla. Comey päätti toimia vastoin esimiestensä ohjetta.

Uudet sähköpostit löytyivät Clintonin avustajan Huma Abedinin miehen, entisen kongressiedustajan Anthony Weinerin tietokoneelta.

2:14

Clintonin johto näytti kutistuneen 

FBI on hankkinut valtuutuksen Weinerin koneelta löytyneiden sähköpostien tutkintaan presidenttiehdokas Hillary Clintoniin liittyen, kertoo NBC.

FBI:llä oli jo aiemmin valtuutus Weinerin tietokoneen tutkimiseen, mutta se koski vain tämän epäiltyä laitonta yhteydenpitoa alaikäiseen tyttöön.

Comey julkisti perjantaina tiedon siitä, että FBI on avannut uudelleen selvityksen Clintoniin mahdollisesti liittyvistä sähköposteista. Kesällä Comey ilmoitti, että silloin tutkitut Clintonin sähköpostit eivät antaneet aihetta asettaa tätä syytteeseen.

Kyse on siitä, onko Clinton tullut paljastaneeksi tai vaarantanut salaisia tietoja käyttäessään yksityistä sähköpostiserveriään.

Clintonin etumatka vastaehdokkaaseensa Donald Trumpiin näytti kaventuneen viikonloppuna julkaistuissa kannatusmittauksissa. ABC:n ja Washington Postin mielipidemittauksen mukaan Clintonia kannattaa 46 ja republikaanien Trumpia 45 prosenttia äänioikeutetuista.

4:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.