Mainos

Tutkija: Kiemungin erottaminen on puolueelta laajempi viesti siitä, että kaikki ei ole sallittua

Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin erottamista ei voida tutkijan mukaan pitää suurena yllätyksenä.

Terhi Kiemungin ympärillä on käyty pitkään keskustelua hänen kirjoittelunsa takia. Kohun myötä hänen asemansa puolueen sisällä muuttui hyvin vaikeaksi ja suhtautuminen on ollut pääosin kriittistä, Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä toteaa. 

Jokisipilä kertoo ymmärtäneensä, että matkalaskuihin liittyvät epäselvyydet olivat viimeinen pisara suuremmassa kokonaisuudessa.

– Sen johtopäätöksen voi tehdä, että erottamisella on haluttu myös laajemmin viestiä siitä, millainen on sopivaa julkista esiintymistä. Päätöksellä halutaan muistuttaa, että sen lisäksi, että ehdokkaat edustavat puolueen listoilla itseään, asioita pitää miettiä myös puolueen kannalta.

Tutkijan mukaan on mielenkiintoista nähdä, mihin Kiemungin ehdokkuussuunnitelmat päätyvät. Kiemunki kertoi tänään Facebookissa luvanneensa jäädä Tampereen perussuomalaisten vaalilistalle kuntavaaleissa. Se voisi olla mahdollista sitoutumattomien listalta.

– Tampereen perussuomalaiset on tukenut Kiemunkia pitkin matkaa ja ottanut nytkin vahvasti kantaa hänen puolestaan. Kuvittelisin, että tämänpäiväiset tapahtumat ovat kuitenkin sellaisia, että hänen on enää aika vaikea olla listoilla mukana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.