Tutkija: Kalevan pariskunta piti tunteet kurissa

Ohjelmajohtaja Mika Aaltola ulkopoliittisesta instituutista arvioi Kalevan pariskunnan esiintyneen kontrolloidusti tiedotustilaisuudessa, jossa he kertoivat sieppauksesta ja vapautumisestaan.

– He kertoivat kokemuksistaan maltillisesti ja kontrolloidusti. He selvästi välttivät joitakin teemoja ja niistä puhumista. Se on ymmärrettävää, sillä kun asiat ovat tapahtuneet juuri äsken, niin saattaa kestää pitkään ennen kuin tulee emotionaalisempi reaktio, sanoi Aaltola MTV3:n suorassa nettilähetyksessä heti ulkoministeriön tiedotustilaisuuden jälkeen.

Aaltola kiinnitti huomiota myös siihen kuinka Kalevat korostivat ammatillista suhtautumistaan sieppaukseen. Atte Kaleva kertoi muun muassa käyneensä läpi mielikuvaharjoituksia sieppaustilanteesta ennen lähtöään.

– Selvästi tiedotustilaisuudessa korostettiin ammatillista suhtautumista ja kerrottiin miten sotilasuran aikana on käyty läpi etukäteen se, millainen tuollainen tilanne voisi olla. Lisäksi kerrottiin siitä, että sieppaajiin pyrittiin luomaan henkilökohtaiset suhteet, jotta mahdollinen väkivallan käyttö olisi vaikeampaa, analysoi Aaltola.

– Varmasti ammatillinen tausta auttoi tilanteen kestämisessä Kalevan pariskuntaa verrattuna itävaltalaiseen, jolla tätä taustaa ei ole, sanoi Aaltola.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat